wlasnie nie chce zeby to byl jakis gigant jak lustrzanka bo nie chce sie nim bronic przed niedzwiedziami tylko robic zdjecia zdaje sobie sprawe ze z takimi parametrami jak chce to tez nie bedzie aparat do kieszeni bo takich chyba poki co nie robia.
na razie najbardziej spodobal mi sie taki- Nikon Coolpix P610
http://www.mediaexpert.pl/aparaty-kompa ... lsrc=aw.ds
uzywal go ktos?
Buba, sprawdź, czy można nakręcić pierścień do filtrów, ja mam sx30. średnio byłem zadowolony ze zdjęć, dopiero filtr poprawił moje samopoczucie, a nie do każdego kompaktu się da zamontować....
nigdy poki co nie stosowalam zadnych filtrow, nawet nie wiem co one robia...
buba, PANASONIC robi dobre kompakty... ale nie są tanie
no wlasnie jeden z nich mam- i ogolnie jestem zadowolona, ale dosc szybko mi go szlag trafia (2 lata)
Robert J pisze:Po pierwsze nie patrz na to ile razy aparat ma zoom x30, x40, czy x50. To tylko chwyt marketingowy na który łapią się ludzie(podobnie jak na Mpx). Jeden aparat będzie mieć x40 inny x50, a i tak ten pierwszy będzie oferować większe zbliżenie Najważniejszy jest i tak ekwiwalent dla małego obrazka
no tak- ale w takim razie czym sie tu kierowac? bo prawdy sie nie pozna poki sie aparatu nie wezmie w teren i nie uzyje? acz poki co mam w domu aparaty z zoomem 6, 16, 24 i ten ostatni zdecydowanie zbliza najlepiej
Robert J pisze:Jak Ci się nie śpieszy to porozmawiamy na ten temat na początku grudnia.
Spieszyc mi sie bardzo nie spieszy- poki co moj aparat dziala. Tylko raz z ze z racji na upackany obiektyw nie moge robic zdjec pod slonce, a dwa ze blokuje mi sie zoom, tzn jak cos zblize juz nie moge oddalic, tylko musze wylaczyc aparat i od poczatku. A czasem wylacza sie sam ni z tego ni z owego. Wczesniej tak nie mial wiec mam przypuszczenia ze niedlugo wogole moze odmowic wspolpracy. Tak naprawde to potrzebuje nowy aparat na wiosne, jak beda dluzsze dalsze wyjazdy gdzie bedzie wazniejsze zeby nie spierdzielic zdjec