Beskid Śląski - okolice Wisły
Dobry wieczór.
Bądź poważny i daj sobie spokój z tymi terenami pastwiskowo - uprawnymi. Pomyśl o trasach w okolicach Skrzycznego, Malinowskiej, Kościelca, Zdziczałego Dobromiła i innych terenów górskich. Dzicz, skały, piękne widoki. W pewnych miejscach poczujesz się jak w Sudetach !
Pamiętaj ! Tuł albo góry ! Wybór należy do Ciebie !
Bądź poważny i daj sobie spokój z tymi terenami pastwiskowo - uprawnymi. Pomyśl o trasach w okolicach Skrzycznego, Malinowskiej, Kościelca, Zdziczałego Dobromiła i innych terenów górskich. Dzicz, skały, piękne widoki. W pewnych miejscach poczujesz się jak w Sudetach !
Pamiętaj ! Tuł albo góry ! Wybór należy do Ciebie !
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
sokół pisze:Dobromile, czy byłeś w rejonie Tułu? (szczególnie wiosną?)
Byłem.
sokół pisze:Opawski (chyba) chce poznać nowy zakątek Śląskiego, a z tego, co mi się kojarzy, to Skrzyczne, Kotarz, Klimczok już ma odhaczone.
Skrzyczne nie jedną ma twarz !
Dawidzie ! Nie daj się propagandzie i podszeptom lobby łąkowego ( obecnie pod śniegiem ).
Przecz z Tułami ! Kościelce jesteśmy z Wami !
Okolice Twardorzeczki, Kuźnie, skała Stół, trasa od Baraniej do Ostrego - czekają na Ciebie !
Życzę miłego dnia.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Dzięki za wszystkie rady wskazówki do trasy, na pewno coś z nich wykorzystam!
Przed chwilą klepnąłem nocleg na Stożku środa/czwartek, powiedziała mi że w tygodniu nie ma problemu z miejscem. Tak więc pierwszego dnia zacznę raczej od Czantorii a skończę na Stożku. Kolejny dzień to jeszcze kwestia otwarta, zobaczymy gdzie nas poniesie, będę z kumplem, który w sumie mało chodzi po górach (pierwszy raz z dużym plecakiem i nocleg w schronisku) i nie wiem jak będzie u niego z kondycją
W piątek muszę być już w domu, bo w sobotę prowadzę wycieczkę z mojego PTTK w Góry Bystrzyckie jako przodownik
W kolejnym tygodniu może jeszcze raz uderzę gdzieś w góry... ale jeszcze nie planuję gdzie
Do tej pory w Śląskim byłem na Błatniej, Szyndzielni, Klimczoku, Skrzycznem, Malinowskiej Skale i na Hali Jaworowej, latem i jesienią. Dlatego teraz chce uderzyć na Czantorię i w okolice. Baranią Górę i okolice zostawię sobie może na inny raz wiosna/lato. Może z noclegiem w tej bacówce na Hali Baraniej
Przed chwilą klepnąłem nocleg na Stożku środa/czwartek, powiedziała mi że w tygodniu nie ma problemu z miejscem. Tak więc pierwszego dnia zacznę raczej od Czantorii a skończę na Stożku. Kolejny dzień to jeszcze kwestia otwarta, zobaczymy gdzie nas poniesie, będę z kumplem, który w sumie mało chodzi po górach (pierwszy raz z dużym plecakiem i nocleg w schronisku) i nie wiem jak będzie u niego z kondycją
W piątek muszę być już w domu, bo w sobotę prowadzę wycieczkę z mojego PTTK w Góry Bystrzyckie jako przodownik
W kolejnym tygodniu może jeszcze raz uderzę gdzieś w góry... ale jeszcze nie planuję gdzie
Do tej pory w Śląskim byłem na Błatniej, Szyndzielni, Klimczoku, Skrzycznem, Malinowskiej Skale i na Hali Jaworowej, latem i jesienią. Dlatego teraz chce uderzyć na Czantorię i w okolice. Baranią Górę i okolice zostawię sobie może na inny raz wiosna/lato. Może z noclegiem w tej bacówce na Hali Baraniej
Ostatnio zmieniony 2021-02-12, 14:53 przez opawski1, łącznie zmieniany 1 raz.
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/
Mirek pisze:A Cieślarówka?Coldman pisze:Gdzie lepiej spać czy bez różnicy? Soszów vs Stożek
Byłem już
Idąc GSB, pora spać w miejscach gdzie jeszcze mnie nie było.
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
- _Sokrates_