Beskid Śląski - podejście nr ... ( ? )
- ecowarrior
Przede wszystkim jeśli zależy nam na miejscu, jak to ujęłaś - aby można się było pobawić we własnym gronie i nikomu nie przeszkadzać - to musiałby to być obiekt typu chatka studencka, a takie możliwości w B. Śląskim są raczej wykluczone. Mamy jedynie Pietraszonkę, gdzie można trafić na towarzystwo skrajnie abstynenckie, co części z nas na pewno nie będzie odpowiadało. Idąc tym tropem sugerowałbym zmienić pasmo zlotu na B. Mały bądź Żywiecki. Tam jest możliwość wyboru chatak bez liku.
Jeśli natomiast nadal trzymamy się B.Śląskiego to pozostają nam schroniska, z których ja bym się zdecydował na Błatnią bądź Chatę Wuja Toma.
Jeśli natomiast nadal trzymamy się B.Śląskiego to pozostają nam schroniska, z których ja bym się zdecydował na Błatnią bądź Chatę Wuja Toma.
ecowarrior pisze:Przede wszystkim jeśli zależy nam na miejscu, jak to ujęłaś - aby można się było pobawić we własnym gronie i nikomu nie przeszkadzać - to musiałby to być obiekt typu chatka studencka, a takie możliwości w B. Śląskim są raczej wykluczone. Mamy jedynie Pietraszonkę, gdzie można trafić na towarzystwo skrajnie abstynenckie, co części z nas na pewno nie będzie odpowiadało. Idąc tym tropem sugerowałbym zmienić pasmo zlotu na B. Mały bądź Żywiecki. Tam jest możliwość wyboru chatak bez liku.
Oba te miejsca są takie, że można tam spotkać również innych turystów, zwłaszcza zimą w sezonie narciarskim. A jak wynika z wydarzeń, które miały miejsce na Bereśniku - nie jest to dobra opcja. Zresztą w ogóle mam takie doświadczenia również z innych "zlotów", że należy je robić w miejscach, gdzie nikt nie przeszkadza.
A może chata na Zagroniu ?
Tam nie ma nakazu abstynencji, a dla mnie dodatkowy bonus, bo jeszcze tam nie spałam.
- ecowarrior
Jedyna chatka mniej wiecej z rejonu w ktorej jak sie ja wynajmie raczej nie spotka sie innych ludzi spoza zaproszonego grona to przychodzi mi do glowy Trzonka. Acz Zagron tez brzmi dobrze- dla mnie z podobnego powodu jak dla Basi!
Ostatnio zmieniony 2015-12-03, 13:46 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
buba pisze:Jedyna chatka mniej wiecej z rejonu w ktorej jak sie ja wynajmie raczej nie spotka sie innych ludzi spoza zaproszonego grona to przychodzi mi do glowy Trzonka. Acz Zagron tez brzmi dobrze- dla mnie z podobnego powodu jak dla Basi!
Na Trzonce ( Beskid Mały) , na wiosnę robiliśmy inny, bardzo udany zlot. Więc tę lokalizację mogę śmiało polecić. Można wynająć całą chatkę tylko dla nas, w zimie ogrzewają kominkiem, abstynencji nie przewidują . Chatką zarządza PTTK. Link tutaj:
http://www.andrychow.pttk.pl/chatka.html
Gdyby padło na Trzonkę podejmę się organizacji. Jedyny minus, to konieczność dojazdu PKS-em z Bielska-Białej. W okolicy nie ma PKP.
Ale np. taka chata Wuja Toma, czy Zagroń też są bardzo ciekawe
Witajcie. Aż miło patrzeć jak moja propozycja trasy po skalnym Beskidzie i ewentualnego spotkania w Browarze przekształciła się w plan Zlotu Jestem za, pasuje mi 9/10.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu