6-7 września-Niżnie Rysy , Tatry Wysokie
- Tatrzański urwis
6-7 września-Niżnie Rysy , Tatry Wysokie
Witam , za miesiąc w rocznicę mojego wypadku o ile pogoda pozwoli zamierzam wejść na pozaszlakowy wierzchołek Rysów , podejście będę zaczynał od Polskiej strony szlakiem na Rysy by potem skręcić przed grzędą w lewo i dalej żlebem ku górze , gdyby ktoś chciał mi towarzyszyć zapraszam , obiecuję że nie będę szedł szybko z racji swojego kolana ( jeszcze utykam ale mam nadzieję że za miesiąc będzie dobrze ) info na PW . Dziękuję za uwagę .
Ostatnio zmieniony 2014-08-05, 21:03 przez Tatrzański urwis, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tatrzański urwis
- Tępy dyszel
sokół pisze:No, Filanców już zaprosiłeś
Niekoniecznie - ,,na dwoje babka wróżyła".
Po pierwsze - Niżne Rysy znajdują się poza rezerwatem ścisłym i są udostępnione do turystyki i wspinaczki.
Po drugie - członkostwo w polskim KW (AV w Polsce w zasadzie jest bezużyteczne), wpis do kajetu w ,,Moku" , jakaś lina, kask aby poważniej wyglądało i ,,włala".
Po trzecie - jeśli Urwis nie spełnia powyższego, może podczas wędrówki spotkać przewodnika tatrzańskiego klasy drugiej, nudzącego się przy wancie i na Niżne Rysy pójdą razem.
Nie takie rzeczy się w Tatrach widziało
Poza tym nic nie jest napisane o umyślnym spaniu poza miejscem wyznaczonym.
Można też na PW zmienić termin
Ps. Zejście z Hińczowej Przełęczy, tuż nad Stawkami Staszica. Warunek 2 spełniony, kontrola dokumentów, pytania skąd, jak było, gadka ,,szmatka" czyli pełna sielanka i miłe pożegnanie.
Miejsce analogiczne pod kątem przepisów jak Niżne Rysy.
Powodzenia Urwisie - mimo Twego deklarowanego wolnego tempa, to i tak dla mnie zdecydowanie za szybko. A szkoda, bom na Niżnych Rysach nie był.
maciek pisze:siedzialem kiedys na rysach i patrzylem jak wchodza od slowacji
polowa robila najpierw nizny z potem glowny szczyt rysow
no to ja tez zrobilem oba
ale od slowacji jest latwo
Aha ...
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu