W najbliższą sobotę (19.10) mam zamiar pospacerować na tej trasie:
https://mapa-turystyczna.pl/route?q=50. ... 9.58588/12
a potem do centrum Olkusza.
Start z Błędowa po godzinie 7-ej - wtedy przyjeżdża bus z centrum Dąbrowy G.
Może ktoś dołączy?
Jura?
- kristoff73
Jura?
Бродяга. Снусмумрик. Бомж.
- kristoff73
Spacer się odbył, ale, jak to często bywa, nieco inaczej niż było w planie... Spóźniłem się do Dąbrowy na autobus do Błędowa. Jeszcze pół roku temu puściłbym się sprintem na przystanek, teraz odpuściłem i pojechałem autem pod EuroCamping. I stamtąd przez las i pustynię do Klucz. Nad ranem bardzo zimno, baaardzo mglisto i trochę aut grzybiarzy - im dalej w las, tym lepsze samochody - czemu mnie to nie dziwi... W Kluczach oglądam różę wiatrów, spaceruję do centrum i wracam przez środek pustyni, już w dobrej pogodzie, do Błędowa. To spacer-pionier, trzeba będzie tu jeszcze nieraz wrócić.
Po południu jeszcze rundka wokół Pogorii III, bo i pogoda świetna i warto przejść się w sumie 30 km. Ze zdumieniem stwierdzam, że ścieżki spacerowe przy zbiorniku od strony osiedla nie mają latarni (!). I park Zielona tuż po 18-ej jest nieoświetlony (!!).
Wrzucę parę zdjęć, gdy coś będzie się nadawało
Po południu jeszcze rundka wokół Pogorii III, bo i pogoda świetna i warto przejść się w sumie 30 km. Ze zdumieniem stwierdzam, że ścieżki spacerowe przy zbiorniku od strony osiedla nie mają latarni (!). I park Zielona tuż po 18-ej jest nieoświetlony (!!).
Wrzucę parę zdjęć, gdy coś będzie się nadawało
Бродяга. Снусмумрик. Бомж.
- kristoff73
- kristoff73
- kristoff73
kristof73 pisze:Nie kojarzę. Ładnych parę lat temu nie mogłem wejść od strony Chechła na pustynię - teren wojskowy. I chyba do dziś coś się tam dzieje w tym temacie. Niestety...
Twoja odpowiedź mnie utwierdza, że się nie myliłem
A to że mało kto wie co tam jest, to chyba dobrze ...
Robiłem tam meble jak jeszcze pracowałem na stolarni, fajne miejsce.
- kristoff73