W Bolonii.
Nie mieliśmy aż tyle czasu na to by próbować na nią wejść, więc nie wiem.
Na Wikipedii jest ciekawa wizja tych wież:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wie%C5%BC ... ologna.jpg
Krótki pobyt w Italii
Re: Krótki pobyt w Italii
Ja tez chcę takie szkolenia 
Przyznam się, że to był jeden z przyjemnych wyjazdów. Morze wina, pysznego jedzenia i nasz zapraszający, który mówił, że stoły się mają uginać od jedzenia a wina nie brakować.
Poniżej kilka zdjęć z degustacji parmezana wina i wędlin.
W piątek napocząłem 36miesieczny parmezan, a mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu maksymalnie odbiorę zamówienie na lambrusco - bo przy okazji goszczenia można sobie zamówić produkty tam sprzedawane.
Żałuję, że wędlin nie kupiłem
Poniżej kilka zdjęć z degustacji parmezana wina i wędlin.
W piątek napocząłem 36miesieczny parmezan, a mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu maksymalnie odbiorę zamówienie na lambrusco - bo przy okazji goszczenia można sobie zamówić produkty tam sprzedawane.
Żałuję, że wędlin nie kupiłem
_laynn pisze:W Bolonii.
Nie mieliśmy aż tyle czasu na to by próbować na nią wejść, więc nie wiem.
Na Wikipedii jest ciekawa wizja tych wież:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wie%C5%BC ... ologna.jpg
O ja cie kręce! Ale to by było niesamowite jakby te wszystkie wieze sie zachowały! Taka ilosc! Ja kiedys byłam w San Gimignano i myślałam ze tam wież było duzo (chyba koło 10)
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
- sprocket73
- Kontakt:
buba pisze:O ja cie kręce! Ale to by było niesamowite jakby te wszystkie wieze sie zachowały! Taka ilosc! Ja kiedys byłam w San Gimignano i myślałam ze tam wież było duzo (chyba koło 10)
Ja po obejrzeniu tej ryciny to chciałbym się móc przenieść na chwilę i to ujrzeć na swoje oczy
sprocket73 pisze:Praca marzeń
To ta milsza część mojej pracy
Pracę marzeń to ma przedstawiciel takiej firmy - co tydzień inna grupa i tak od wiosny do lata. Kolega z innej fabryki mówi o ok 15kg + po takiej wiośnie
- sprocket73
- Kontakt:
_laynn pisze:to są wyjazdy, podczas których jestem opiekunem zaproszonych przeze mnie gości
Kiedy zaprosisz forumowiczów?
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Zapraszam do współpracy, wtedy pojedziemy 
Miasta swoją drogą, ale też bym tak chciała podegustować...
Mogę zapewnić - było pyszne.
Wina na dniach będę odbierał. Parmezan już otworzony ale jeszcze trochę go mam
Wina na dniach będę odbierał. Parmezan już otworzony ale jeszcze trochę go mam
Spianata Piccante Salami moja ulubiona wędlina. W Polsce też gdzieś tam ją dostanę, ale jeszcze nie dorwałem takiej, jaką jadłem we Włoszech. Cudo 
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Miałem możliwość kupić je i trochę żałuje, że tego nie zrobiłem. Z winem by pysznie wchodziła, np na oblanie nowego auta