Cieszynioki tu i tam ...
- sprocket73
- Kontakt:
Re: Cieszynioki tu i tam ...
Prawie udany wschod, który nie był wschodem tylko zachodem ...
Specjalnie dla Seby, opiszę tą cudowną wpadkę
Pogoda miała się popsuć jakoś przed południem, więc uznałem że jakiś szybki wschód może się udać?
Piszę do Bartka, przystaje na propozycję
Jakoś specjalnie nie zastanawiam się nad miejscem, na pewniaka, że gdzieś już widziałem wschód z Równicy, wybieram właśnie to miejsce.
Bartek po całym tygodniu 12-stek, lekko zaspał i wyjeżdżamy o 5.00, ale bez strachu, na Rownice autem mamy 25 minut.
Jako mijesce do rozłożenia się, wybieram taras Dworu Skibówki, miejsce perfekt, gdyby tylko było widać wschód
Bo dopiero na miejscu okazało się, że widok piękny ale na zachód !
A wschód jest gdzieś tam za górami, za lasami i mgłą
Ale skoro już jesteśmy, to cieszmy się tym co jest.
Zabrałem kubki, jest kawa i herbata, Iza uciekło wieczorem babke, więc jest wypas na bogato
Z tego niby Wschodu, wyszło niewiele, wymarzliśmy jak to na takich zimowych plenerach, bo na górze było - 4 czy jakoś tak ...
A efekty ... No takie.

kiedy wszystko nabiera pastelowych kolorów, wychodzimy ponad Skibówki i to w sumie był najładniejszy moment tego poranka

Specjalnie dla Seby, opiszę tą cudowną wpadkę

Pogoda miała się popsuć jakoś przed południem, więc uznałem że jakiś szybki wschód może się udać?
Piszę do Bartka, przystaje na propozycję

Jakoś specjalnie nie zastanawiam się nad miejscem, na pewniaka, że gdzieś już widziałem wschód z Równicy, wybieram właśnie to miejsce.
Bartek po całym tygodniu 12-stek, lekko zaspał i wyjeżdżamy o 5.00, ale bez strachu, na Rownice autem mamy 25 minut.
Jako mijesce do rozłożenia się, wybieram taras Dworu Skibówki, miejsce perfekt, gdyby tylko było widać wschód

Bo dopiero na miejscu okazało się, że widok piękny ale na zachód !
A wschód jest gdzieś tam za górami, za lasami i mgłą

Ale skoro już jesteśmy, to cieszmy się tym co jest.
Zabrałem kubki, jest kawa i herbata, Iza uciekło wieczorem babke, więc jest wypas na bogato

Z tego niby Wschodu, wyszło niewiele, wymarzliśmy jak to na takich zimowych plenerach, bo na górze było - 4 czy jakoś tak ...
A efekty ... No takie.
kiedy wszystko nabiera pastelowych kolorów, wychodzimy ponad Skibówki i to w sumie był najładniejszy moment tego poranka

Mści się brak wcześniejszego rozpoznania topograficznego
Za to masz obczajone piękne miejsce na zachód słońca. Przypominam, że masz blisko na Ochodzitą, jedź tam na wschód, póki jej całej nie zabudują.
Dziękuję za relację.

Dziękuję za relację.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Sebastian pisze:Mści się brak wcześniejszego rozpoznania topograficznegoZa to masz obczajone piękne miejsce na zachód słońca. Przypominam, że masz blisko na Ochodzitą, jedź tam na wschód, póki jej całej nie zabudują.
Dziękuję za relację.
Ochodzita, to już za daleko na taki szybki wyskok.
Dziękuję za relację.
Proszę

No właśnie jak ma fejsie widziałem te zdjęcia to coś mi nie pasowało ale miałem inne widoki na głowie więc się nie odzywałem
Jest to zaś li pierwszy wschód zrobiony na zachodzie

_laynn pisze:No właśnie jak ma fejsie widziałem te zdjęcia to coś mi nie pasowało ale miałem inne widoki na głowie więc się nie odzywałem![]()
Czyli że świeżość o wschodzie, na zachodzie

Tak i to absolutna świeżość