W święta jeden dzień mamy dla brzucha, drugi spacerowo spędzamy.
Odwiedzamy zamek w Będzinie.
A dokładnie idziemy do parku na Górce Zamkowej. Jest odnowiony. Ścieżki odnowione nowymi kocimi łbami, dobrze że choć nie kostką lub asfaltem
Jest zrobiona rekonstrukcja parku, postawione tablice edukacyjne (oczywiście połamane), są domki imitujące zabudowania gospodarcze z dawnych czasów, jest palisada na wale obronnym.
Zamek jest w remoncie:
Szkoda tylko, że klimat już nie ten co kiedyś... Niestety ale mi się nie podoba.
Granica odnowienia i reszty miasta:
Spotykamy buszujące wiewiórki (nie w zbożu)
Oglądamy kościół za płotu
i idziemy do zamku do karczmy napić się herbaty.
Karczmy nie ma. Jest toaleta...
To jedziemy do herbaciarni na Pogoni.
Ekstra miejsce. Pyszne herbaty, biała, owocowa o smaku czekoladowo-malinowym i jemy ciasto czekoladowe (pycha)
Miało być coś z Jury...ale temperatura nie zachęcała do dłuższych spacerów. Więc było pysznie...pod domem .
zdjęcia
Zamek w Będzinie.
Mam dość równouprawnienia, chociaż by cieszyć się pierwszym, musiałem wykonać to drugie.laynn pisze:jeden dzień mamy dla brzucha, drugi spacerowo spędzamy
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Mistrzu - zostań mym mentorem. Jeszcze wiele się nauczę, bo na naukę nigdy nie jest za późno.laynn pisze:Wiedziałem, że to zdanie skomentujesz. Widzisz jakiś przewidywalny? I nuuudny.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
laynn pisze:To w środku zamek ma fajną wystawę broni, przekrój wszelakich pik, dzid, muszkietów i innych.
W sam raz na Dzika
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu