Podlasie, Suwalszczyzna, Warmia i Mazury - Urlop 2026

Relacje pozagórskie z Polski.
Awatar użytkownika
_laynn

Re: Podlasie, Suwalszczyzna, Warmia i Mazury - Urlop 2026

Postautor: _laynn » 2026-07-12, 12:49

Gratulacje za odwiedzenie wszystkich PN w Polsce.
Ale słup ogrodzony! O matko!
Też mnie zastanawia zakaz fotografowania kacapskiej ziemi…
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Re: Podlasie, Suwalszczyzna, Warmia i Mazury - Urlop 2026

Postautor: Coldman » 2026-07-14, 21:08

buba pisze:
A trasa fajna na rower, pieszo nie ma sensu tutaj chodzić. Za duże dystanse w samym lesie w podobnym krajobrazie.

Mysmy kiedys szli pieszo z Białowieży do Narewki, szutrową drogą przez las. Nie pamietam jaki dystans miała ta droga, ale ogolnie masakra, jakby się taśma zwijała spod nóg i żadnej zmiany w krajobrazie. Myślelismy ze sie nie skonczy i juz zostaniemy tam na zawsze w tym robaczywym lesie. A z atrakcji to były tylko gzy i komary.

Tam jest taka długa prosta i faktycznie wszystko się zlewa.

buba pisze:
Pierwsze co tu zrobiłem to wykąpałem się w Aquaparku. Na multisporcie mam go za darmo. Potrzebowałem chwili relaksu i spokoju.

Spokój w aqua parku? Myslisz ze w Czranej Hanczy z poprzedniej foty nie byloby go wiecej? ;)

Nie jeśli człowiek nie zaznał ciepłej kąpieli od dłuższego czasu :D

buba pisze:
Tak w sumie posiedziałem chwilę na pomoście no i stwierdziłem, że nie ma co robić nad tymi jeziorami.

Wspominałes wczesniej ze byl upał. Nie zachęcały jeziora do kapieli?

Tak jakoś nie widziałem w tym sensu :D Ja ogólnie naprawdę rzadko kąpie się gdzieś po jeziorach.
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach