Mała Fatra jakiej pewnie nie znacie
- sprocket73
- Kontakt:
Mała Fatra jakiej pewnie nie znacie
Mała Fatra to dość popularne góry. Jednak z pewnością nie cała. Zapraszam do obejrzenia i poczytania o mniej znanej części Małej Fatry, po której miałem ostatnio przyjemność pochodzić.
Wszelkie szczegóły w opisach.
Wszelkie szczegóły w opisach.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
bardzo przyjemna okolica (oglądałem te góry z auta, jadąc w lutym na Bojnice od strony Wagu), a Strzępek to naprawdę rasowy pies wędrowca na tym zdjęciu z drugim psem, to wygląda, jakby ten biały go namawiał do harców, a Strzępek na niego prychał z pobłażaniem
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Piękna wycieczka, ale akurat mnie osobiście źle się kojarzy, bo 3 lata temu dokładnie przed tym campingiem z drewnianymi domkami na małym asfaltowym placyku zostawiłyśmy w majową niedzielę samochód i okradziono nas, wyciągając z bagażnika wszystko (zostały tylko moje brudne sandały, złodzieje się nie poznali na ich wartości i szczęśliwie mam je nadal)
Myśmy wtedy szły tylko na Kl'ak - do góry początkowo bez szlaku do szlaku czerwonego, potem czerwonym w kierunku Przełęczy Faczkowskiej do punktu "Stare Cesty" - ta część trasy była wyjątkowo ładna i widokowa.
Dalej żółtym i zielonym na Kl'ak i zielonym na dół. Po drodze jest ciekawa chatka, gdzie można nocować.
Piękna wycieczka, ale miałyśmy paskudne zakończenie. Potem jeszcze około 4 godziny zeznawania na policji w Pribovcach.
Też lubię wynajdywać takie mało znane trasy i stopniowo je realizować.
Myśmy wtedy szły tylko na Kl'ak - do góry początkowo bez szlaku do szlaku czerwonego, potem czerwonym w kierunku Przełęczy Faczkowskiej do punktu "Stare Cesty" - ta część trasy była wyjątkowo ładna i widokowa.
Dalej żółtym i zielonym na Kl'ak i zielonym na dół. Po drodze jest ciekawa chatka, gdzie można nocować.
Piękna wycieczka, ale miałyśmy paskudne zakończenie. Potem jeszcze około 4 godziny zeznawania na policji w Pribovcach.
Też lubię wynajdywać takie mało znane trasy i stopniowo je realizować.
- sprocket73
- Kontakt:
Pudelek, nie jest aż taki poważny, troszkę pobrykał...
Basia, faktycznie koszmarne zdarzenie być okradzionym w górach. Mnie na szczęście jeszcze to nigdy nie spotkało.
Basia, faktycznie koszmarne zdarzenie być okradzionym w górach. Mnie na szczęście jeszcze to nigdy nie spotkało.
SPROCKET
- sprocket73
- Kontakt:
coś mi się własnie przypomniało... Pudelek, czy Ty się nie zarzekałeś kiedyś, że nie będziesz oglądał żadnej galerii na Google+ ?
SPROCKET
- sprocket73
- Kontakt:
ja też ciągle "wracam do picasy" nie mogę się do interfejsu G+ przyzwyczaić
SPROCKET
sprocket73 pisze:ja też ciągle "wracam do picasy" nie mogę się do interfejsu G+ przyzwyczaić
u Ciebie można przełączyć na stary widok, u niektórych nie (nie wiem od czego to zależy - czy to idzie jakoś ustawić?) - tamte galerie "nowe" oglądam bardzo rzadko, bo, jak wspominałem, muli strasznie i w ogóle nieładnie to wygląda
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
- sprocket73
- Kontakt:
hmm... może dlatego, że ja swoją picasę przyłączyłem do G+... a jak się zakłada od zera galerię na G+ to powrotu już nie ma?
SPROCKET
- TataOjciec