Nie pomyliłem działu...
W styczniu tego roku mój szef zaprosił swoich pracowników - Ludzi Dobrej Roboty (bo są nimi przecież ) na 20-lecie firmy na Podhale. Wyjechaliśmy w piątek rano. Celem (noclegowym) była miejscowość Bańska Wyżna, a de facto - Szaflary i Gorący Potok. Przed obiadem byliśmy na Gubałówce, obiad w B.W., potem kawka i przejazd na termy. Po powrocie na kwaterę - gasiliśmy pragnienie (w sumie od rana chciało się pić ) przy różnych napojach.
Nazajutrz spokojny powrót tą samą trasą czyli przez Korbielów. W Oravskiej Polhorze nabyłem
ten produkt - nie sądziłem wtedy, że od połowy marca tak przyda się do dezynfekcji
https://konopne24.pl/alpa-francovka-kon ... gKxsfD_BwE
Dotychczasowe, nieliczne wizyty w tych stronach nie zaszczepiły we mnie bakcyla. W styczniu zadałem sobie kilka pytań:
- czy warto wrócić do Gorącego Potoku? TAK!!! kapitalne miejsce, jestem fanem wód termalnych, a w Polsce jest z tym bardzo słabo.
- czy chcę wybrać się na jakiś szczyt w Tatrach? Nie.
- czy chcę wybrać się na wycieczkę w Tatry? Tak, na Rusinową Polanę.
Szaflary mieliśmy już zarezerwowane, ale... z pewnych przyczyn, wyjazd w kwietniu nie doszedł do sqtq
Dzień pracy spędzony na Podhalu
- kristoff73
Dzień pracy spędzony na Podhalu
Ostatnio zmieniony 2020-05-26, 21:43 przez kristoff73, łącznie zmieniany 1 raz.
Бродяга. Снусмумрик. Бомж.
kristoff73 pisze:- czy chcę wybrać się na jakiś szczyt w Tatrach? Nie.
Słusznie.
kristoff73 pisze:- czy chcę wybrać się na wycieczkę w Tatry? Tak, na Rusinową Polanę.
Zgadzam się z Tobą.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- kristoff73
- kristoff73
A dla czego nie chcesz zdobyć żadnego szczytu, co z tymi Tatrami nie tak?
Jest tyle innych celów turystycznych - i nawet na nie nie starczy życia, czasu i sił...
Sporą przeszkodą są: lęk wysokości i lęk przestrzeni.
Sporą przeszkodą jest duuuża popularność pasma, a ja lubię takie, gdzie "nikawo niet"
Бродяга. Снусмумрик. Бомж.
kristoff73 pisze:A dla czego nie chcesz zdobyć żadnego szczytu, co z tymi Tatrami nie tak?
Jest tyle innych celów turystycznych - i nawet na nie nie starczy życia, czasu i sił...
Sporą przeszkodą jest duuuża popularność pasma, a ja lubię takie, gdzie "nikawo niet"
Panimaju
-
kristoff73 pisze:A dla czego nie chcesz zdobyć żadnego szczytu, co z tymi Tatrami nie tak?
Z moim lękiem wysokości to i ja w Tatrach się nie widzę na szczytach ... pewnych . Lecz chętnie tam wrócę nawet na te oblegane hale , doliny ... w pierwsze kolejności na Halę Gąsienicową , bo jedyne co widziałem jak tam byłem ... to mgłę , bo nawet żona jak odeszła na 5-10m to znikała we mgle
Gdy się trochę rozrzedziło na chwileczkę to było ,aż tyle widać
A i krokusy to tam sobie chętnie zobaczę ... ale na Drodze Pod Reglami bo i tam jest ich sporo ,a ludzi wtedy co byliśmy to poza nami zero