Wszędzie już widać wiosnę po waszych zdjeciach , a w Tatrach Wysokich zima na całego.
Parę fotek z tej niedzieli z wycieczki Kuznice , Czarny Staw Gasienicowy , Zawrat , Pieć Stawów - Palenica.
Kruk zapatrzony w Orlą Perć
Czarny Staw lepiej obejść lewą strona , chyba że ktoś umie pływać w lodowatej wodzie z plecakiem
Mozolne podejscie Zawratowym Żlebem.
Przy zejściu do piątki bardzo dużo śniegu , często wpadało się po pas.
Wiosenny Zawrat
- Homunculus
Wiosenny Zawrat
Ostatnio zmieniony 2018-04-18, 15:12 przez Homunculus, łącznie zmieniany 1 raz.
I to jest trasa którą za mną chodzi, ale trochę się jej boję, małe doświadczenie zimą. Może w tym roku, albo początkiem przyszłego się spróbuje?
Warunki chyba miałeś dobre, szlak przetarty, pogoda w sam raz, choć trochę słońca by nie zaszkodziło
Zdjęcie podejścia nr. 6 trochę przerażające, ta lawina po lewej mało optymistyczna
Zazdroszczę wycieczki.
Warunki chyba miałeś dobre, szlak przetarty, pogoda w sam raz, choć trochę słońca by nie zaszkodziło
Zdjęcie podejścia nr. 6 trochę przerażające, ta lawina po lewej mało optymistyczna
Zazdroszczę wycieczki.
Ładny ten Zawrat.
A myślałeś o Zawracie od Pięciu Stawów ?
Zachód Słońca na Ciemniaku !
Adrian 17 pisze:I to jest trasa którą za mną chodzi, ale trochę się jej boję, małe doświadczenie zimą.
A myślałeś o Zawracie od Pięciu Stawów ?
laynn pisze:Mnie zaś bardziej czerwone ciągną gdy w Tatrach biało.
Zachód Słońca na Ciemniaku !
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- Homunculus
Adrian 17 pisze:Warunki chyba miałeś dobre
Warunki pogodowe w tą niedziele tak do południa były wyśmienite , tylko pózniej zaniosło niebo i zaczęło ostro gwizdać.
sokół pisze:Lata świetlne temu robiłem grań Granatów
Na początku mieliśmy taki właśnie plan , aby wyskoczyć na Skrajnego lub Zadniego Granata jednakże po ocenie sytuacji oraz patrząc na zegarek i rozmowie z powracającymi turystami zdecydowaliśmy się na Zawrat.
laynn pisze:Mnie zaś bardziej czerwone ciągną gdy w Tatrach biało.
Czerwone Wierchy od Kir przez Ciemniak , Krzesanice , Małołączniak i Kopę do Kuznic to moja ulubiona zimowa rekreacyjna wycieczka
Dobromił pisze:A myślałeś o Zawracie od Pięciu Stawów ?
Idąc od piątki na Zawrat jest dużo prościej , a według mnie największy problem jest tu tylko przy schodzeniu Zawratowym Zlebem , ponieważ bardzo łatwo przy nieuwadze można zjechac w dół - znaczny nachył
Ostatnio zmieniony 2018-04-18, 16:56 przez Homunculus, łącznie zmieniany 1 raz.
Homunculus pisze:Idąc od piątki na Zawrat jest dużo prościej
Przydatny z Ciebie Użytkownik ! Tak trzymaj !
laynn pisze:O, to to. I nocleg w namiocie
Dzień dobry, tu kapral Wlazło. Przyjmie Pan mandat ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :