Tatry - Krywań
- sprocket73
- Kontakt:
Tatry - Krywań
Korzystając ze względnie ładnej pogody wybraliśmy się na Krywań.
Serdecznie zapraszam do obejrzenia i przeczytania fotorelacji.
Serdecznie zapraszam do obejrzenia i przeczytania fotorelacji.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
- sprocket73
- Kontakt:
ceper pisze:Może gdyby tylko podać jeszcze info o sumie podejść i czasie turystycznego przejścia
a nawet wspomniałem, że trzeba podejść 1350 metrów... a i czas całości można sobie obliczyć wykonując odejmowanie (od godziny końca trzeba odjąć godzinę początku) - wychodzi 11 godzin, z popasami
SPROCKET
- sprocket73
- Kontakt:
Majka pisze:Brakuje tylko Strzępka na fotkach.
Ale jest w opisach... i w sercu.
SPROCKET
byłem na Krywaniu 4 razy, z czego ostatnie dwa wyłącznie po to, by zrobić panoramę i za każdym razem mleko. Dlaczego inni mogą mieć ładną pogodę ?? . Ale juz przyuważyłem skurczybyka. Nawet, jak wszędzie jest ładnie, to na Krywaniu tak:
luknij na moje panoramy i galerie
- Tępy dyszel
Byłeś w czwartek ? Przez Rohacze momentami też się ,,przewalało" chmurami ale co nieco było widać. A miała być ,,lampa".
,,Fachowcy" meteo nawet na dzień następny nie potrafią pogody przewidzieć.
Szlak od rozstajów koło Krywańskiego Żlebu nadal tak słabo oznakowany ?
Od tego miejsca to w zasadzie każdy chodzi jak chce Ja schodziłem bezpośrednio Krywańskim Żlebem.
Ciekawa jest Dolina Ważecka. Hmmm.
,,Fachowcy" meteo nawet na dzień następny nie potrafią pogody przewidzieć.
Szlak od rozstajów koło Krywańskiego Żlebu nadal tak słabo oznakowany ?
Od tego miejsca to w zasadzie każdy chodzi jak chce Ja schodziłem bezpośrednio Krywańskim Żlebem.
Ciekawa jest Dolina Ważecka. Hmmm.
- sprocket73
- Kontakt:
Tak, w czwartek.
Z tymi prognozami to istny cyrk. Celowałem w słoneczny dzień, najpierw mieliśmy jechać w środę, ale we wtorek nagle zaprognozowali na środę burzę, więc przełożyliśmy na czwartek. Lampy nie było, ale przynajmniej nie padało
Szlak od rozstajów jak ja to mówię "indywidualny", czyli ludzie chodzą swoimi ścieżkami.
Z tymi prognozami to istny cyrk. Celowałem w słoneczny dzień, najpierw mieliśmy jechać w środę, ale we wtorek nagle zaprognozowali na środę burzę, więc przełożyliśmy na czwartek. Lampy nie było, ale przynajmniej nie padało
Szlak od rozstajów jak ja to mówię "indywidualny", czyli ludzie chodzą swoimi ścieżkami.
SPROCKET
Na Krywań to warto wejść, bo bardzo ładny szczyt i w sumie łatwy do wyjścia (odczucie subiektywne )
Dokładnie. W sumie to się przyzwyczaiłem, że psiak w Twoich relacjach ciągle się przewijał...
Kod: Zaznacz cały
Brakuje tylko Strzępka na fotkach.
Dokładnie. W sumie to się przyzwyczaiłem, że psiak w Twoich relacjach ciągle się przewijał...
- Malgo Klapković
- sprocket73
- Kontakt:
Teoretycznie można wyjść na niego od Strbskiego Plesa, a tam kursuje słowacka podtatrzańska kolejka i pewnie jakieś autobusy też. Ale zdaję sobie sprawę, ze bez samochodu ciężko zrobić jednodniówkę na Krywań.
SPROCKET
- Malgo Klapković