Znowu to zrobiłem.........
- Tatrzański urwis
Znowu to zrobiłem.........
Witam , nie było mnie na Słowacji poza szlakiem trzy lata więc trzeba było sobie przypomnieć stare czasy dawnego urwisowania . Wybór padł na okolice chaty Terjego ale nie z noclegiem w schronie . Rozbiłem namiot w tym samym miejscu w którym zrobiłem to jakieś 7 lat temu wychodząc na Lodowy szczyt. Ciężko było dojść na wysokość chaty Terjego z plecakiem ważącym około 20 kilosów . Ostatni raz miałem taki ciężar na plecach trzy lata temu nad Szczyrbskim plesem wchodząc na Szatana i Szczyrbski szczyt. Po znalezieniu miejsca na rozbicie namiotu pozostało mi tylko czekać na następny dzień by z samego rana zaatakować Baranie rogi a później Lodowy szczyt bo miałem cały dzień dla siebie głupio byłoby nie wykorzystać tego czasu . Drugiego dnia chciałem zrobić coś lajtowego więc poszedłem na Lodową Kopę przez Lodową przełęcz. Nie będę się więcej rozpisywał i po prostu zamieszcze kilka fotek :
Okienko na Baranich Rogach
Będąc na Baranich Rogach mój wzrok powędrował w kierunku Lodowego szczytu czyli trzeciej najwyższej góry w Tatrach zaraz po Łomnicy i Gerlachu. Musiałem więc zaatakować bydlaka 💪 :
Lodowy koń 🐎 💪
Na Lodowym szczycie
Po cholerę ktoś zamontował to ustrojstwo na szczycie?
Dzień drugi czyli Lodowa Kopa przez Lodową przełęcz :
Na szczycie 💪
Było naprawdę ciężko momentami bo narzuciłem sobie szybkie tempo a troszkę mi się przytyło i kondycha już nie ta co lata temu ale dałem radę 💪. Kolano trochę spuchło a jeszcze czekała na mnie ferrata pod Kremnicą ale o tym już w innym dziale . Tfardym trza być nie miętkim . Dziękuję za uwagę.
Okienko na Baranich Rogach
Będąc na Baranich Rogach mój wzrok powędrował w kierunku Lodowego szczytu czyli trzeciej najwyższej góry w Tatrach zaraz po Łomnicy i Gerlachu. Musiałem więc zaatakować bydlaka 💪 :
Lodowy koń 🐎 💪
Na Lodowym szczycie
Po cholerę ktoś zamontował to ustrojstwo na szczycie?
Dzień drugi czyli Lodowa Kopa przez Lodową przełęcz :
Na szczycie 💪
Było naprawdę ciężko momentami bo narzuciłem sobie szybkie tempo a troszkę mi się przytyło i kondycha już nie ta co lata temu ale dałem radę 💪. Kolano trochę spuchło a jeszcze czekała na mnie ferrata pod Kremnicą ale o tym już w innym dziale . Tfardym trza być nie miętkim . Dziękuję za uwagę.
Ostatnio zmieniony 2022-09-04, 14:18 przez Tatrzański urwis, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tatrzański urwis
sokół pisze:bez zbędnego ryzyka
No ryzyko jest zawsze kiedy się jest poza szlakiem i był taki moment przy schodzeniu z Lodowego kiedy noga mi ujechała na luźnych kamieniach i gdybym się nie podparł ręką to upadł bym na tyłek. Ogólnie zejście z Lodowego w kierunku terinki to jakaś masakra jest, cholernie tam sypko i jest z czego pojechać .
- Tatrzański urwis
Darz Gad na Szlaku !
Piękna tura ! Trzy sympatyczne bydlaki, świetne widokowo i z tatrzańskiego podium.
W tym oknie na Baranich malowniczo rozwaliłem kiedyś łeb. Przydał się leżący tam śnieg do wytarcia krwi.
W 2007 roku spaliśmy trzy noclegi w Terince. I tak jak Ty - Baranie i Lodowy. I do tego Żółtą Ścianę. Łza w oku ... Herbata ze spirytusem ... Nocleg na podłodze ... Ulewa po Lodowym ...
Piękna tura ! Trzy sympatyczne bydlaki, świetne widokowo i z tatrzańskiego podium.
W tym oknie na Baranich malowniczo rozwaliłem kiedyś łeb. Przydał się leżący tam śnieg do wytarcia krwi.
W 2007 roku spaliśmy trzy noclegi w Terince. I tak jak Ty - Baranie i Lodowy. I do tego Żółtą Ścianę. Łza w oku ... Herbata ze spirytusem ... Nocleg na podłodze ... Ulewa po Lodowym ...
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- Tatrzański urwis
Gratulacje zdobycia Lodowego, tam wyżej widzę, że jeszcze lepsze widoki
Mam nadzieję, że ten szprot na palniku służył tylko jako przykrywka
Mam nadzieję, że ten szprot na palniku służył tylko jako przykrywka
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
- Tatrzański urwis
No dobrze ...
Dostałeś zasłużone gratulacje i wyrazy szacunku i lekkiej zazdrości ( bardzo chcę wszystkie te szczyty ponownie odwiedzić ), a teraz czas na krytykę.
Musiałeś dać na ogólnie dostępnym Forum informację i zdjęcie z nielegalnego noclegu ? Po co ? I bez tego Twoja relacja byłaby świetna. Nocuj jak chcesz, chodź gdzie chcesz, zdobywaj piękne miejsca ale nie o wszystkim pisuj. Przykładowo wczoraj byłem w ciekawych miejscach na granicy Parków Tatrzańskich ale o tym szczegółowo nie napiszę.
Z wyrazami szacunku - Pirat Tatrzański od 2007 roku Dobromił.
Dostałeś zasłużone gratulacje i wyrazy szacunku i lekkiej zazdrości ( bardzo chcę wszystkie te szczyty ponownie odwiedzić ), a teraz czas na krytykę.
Musiałeś dać na ogólnie dostępnym Forum informację i zdjęcie z nielegalnego noclegu ? Po co ? I bez tego Twoja relacja byłaby świetna. Nocuj jak chcesz, chodź gdzie chcesz, zdobywaj piękne miejsca ale nie o wszystkim pisuj. Przykładowo wczoraj byłem w ciekawych miejscach na granicy Parków Tatrzańskich ale o tym szczegółowo nie napiszę.
Z wyrazami szacunku - Pirat Tatrzański od 2007 roku Dobromił.
Ostatnio zmieniony 2022-09-08, 08:20 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tatrzański urwis
a teraz czas na krytykę.
A było już tak milusio .
Dobromił pisze:Musiałeś dać na ogólnie dostępnym Forum informację i zdjęcie z nielegalnego noclegu ?
Niby nie musiałem ale takowoż zaiste uczyniłem i cieszy mnie to niezmiernie . Jestem urwisem i nigdy się nie zmienię.
Po co ?
Chciałem pokazać fajną miejscówkę na biwak
Dobromił pisze:
I bez tego Twoja relacja byłaby świetna
Cieszy mnie to że Ci się spodobała
zdobywaj piękne miejsca ale nie o wszystkim pisuj
Jakoś nie mogę się powstrzymać za każdym razem
Z wyrazami szacunku
I wzajemnie.
Ps. Coś mi się przypomniało , a mianowicie jak wchodziłem na Lodową Kopę to ze szczytu schodził vodca z klientami i po grzecznym dobry dzień z mojej strony on się mnie pyta czy wiem gdzie idę? . Ja mu mówię że do góry a on na to czy wiem że jestem poza szlakiem? Ja mu na to że nie wchodzę pierwszy raz na szczyt pozaszlakowy i mam pewne doświadczenie a on coś tam odburknął po słowacku i tyle go widziałem. Za mną szło jeszcze dwóch Słowaków nie mających w ogóle kasków na głowie i też ich zaczepił ten vodca. Jak się mnie spytał gdzie idę to miałem ochotę mu powiedzieć ,,do dupy,, albo ,,gówno cie to obchodzi,, jestem urwisem i robię co chce i jak chce .
- Tępy dyszel
Dobromił pisze:Przykładowo wczoraj byłem w ciekawych miejscach na granicy Parków Tatrzańskich ale o tym szczegółowo nie napiszę.
Ty Szujo ! Wstydź się Też widziałem Tatry naocznie owej środy. Mniej lub bardziej wraz z przypływem/odpływem dnia i chmur.
Tatrzański urwis pisze:Niby nie musiałem ale takowoż zaiste uczyniłem i cieszy mnie to niezmiernie . Jestem urwisem i nigdy się nie zmienię.
Z wiekiem ponoć się poważnieje. W Twoim przypadku to nie działa.
P.s. Święty nie byłem i nie jestem ale na szczęście nie czuje potrzeby aby szczegóły powyższego upubliczniać. Są kwestie o których wie tylko Ja i Bóg.
Choćby kwestia typu (cyt) ,,fajne miejscówki na nocleg" - bo przeczyta to np. 1000 osób, kilkaset podłapie i owa ,,miejscówka" już mniej fajna stać się może.
Ostatnio zmieniony 2022-09-11, 12:12 przez Tępy dyszel, łącznie zmieniany 1 raz.
Tępy dyszel pisze:Ty Szujo ! Wstydź się
Jak zawsze.
Tępy dyszel pisze:Tatrzański urwis napisał/a:
Niby nie musiałem ale takowoż zaiste uczyniłem i cieszy mnie to niezmiernie . Jestem urwisem i nigdy się nie zmienię.
Z wiekiem ponoć się poważnieje. W Twoim przypadku to nie działa.
Coś w tym jest ...
Tępy dyszel pisze:Choćby kwestia typu (cyt) ,,fajne miejscówki na nocleg" - bo przeczyta to np. 1000 osób, kilkaset podłapie i owa ,,miejscówka" już mniej fajna stać się może.
Ano tak ...
- Tatrzański urwis
Tępy dyszel pisze:Z wiekiem ponoć się poważnieje. W Twoim przypadku to nie działa.
No mnie to chyba nie dotyczy
Choćby kwestia typu (cyt) ,,fajne miejscówki na nocleg" - bo przeczyta to np. 1000 osób, kilkaset podłapie i owa ,,miejscówka" już mniej fajna stać się może.
Wątpię w to czy większość ludzi którzy przeczytają ten post będzie miało odwagę rozbić tam namiot ⛺. Będą się po prostu bać wysokiej kary. Urwis ma to gdzieś bo dla niego to groszowe kwoty. Zresztą po tym wszystkim co przeżyłem już nic mnie nie rusza , równie dobrze mógłbym wąchać teraz kwiatki od dołu. Idę na żywioł i tyle w temacie. Co będzie to będzie życie jest zbyt kruche żeby przejmować się pierdołami.