opawski1 pisze:Gratuluję wycieczki! Jak tam pięknie!
i zazdroszczę bo wspinaczki nad przepaściami po skałach to jednak chyba nie dla mnie z pewnych względów mojej sprawności. Choć może kiedyś się w końcu skuszę na Tatry i coś łatwiejszego
Na razie szczytem mojej wspinaczki jest Giewont z łańcuchami, 13 lat temu
Ten szlak rzeczywiście jest ciężki, czy może tylko wygląda? i jak tam z ludźmi? Tłumy czy spokojnie? Znajomy był na Czerwonej Ławce, ale nie pokazywał zdjęć, dopiero teraz sobie obejrzałem jak to wygląda.
Wszystkie Twoje zdjęcia są piękne, świetnie obrobione, dopracowane, niektóre wręcz żyleta. Dopisała Ci też pogoda. Jednak najbardziej wrażenie na mnie zrobiło to zdjęcie:
Obrazek Nosicza i stromy skalny szczyt. Bardzo dobrze oddaje klimat tego zajęcia! Świetne jest!
a i co do tego wodospadu Cyklisticky lad hmm to może Wodospad rowerzystów?
Szlak dla mnie był męczący pod względem kondycyjnym, 11.30 godz. To dla mnie dużo ...
Trudności są mocno przereklamowane, przynajmniej przy takich warunkach jakie miałem ja, pewnie przy mokrej skale byłoby niebezpiecznie.
Ludzi było mało, nawet bardzo mało, jak na Tatry, miałem chyba farta i na tej wycieczce i na Orlej, dwa dni później
Dziękuję za tyle miłych słów, bardzo się cieszę, jak komuś się podobają moje zdjęcia
Warunki mocno pomogły.
Zdjecie z nosiczem, specjalnie puściłem go przodem i czekałem aż troszkę odejdzie
w tym momencie zagrało mi wszystko jak należy, cieszyłem się ze zdjęć, a u mnie, to różnie z tym bywa
Wodospad Rowerzystów, jakoś mi nie brzmi pozytywnie ta nazwa
Ale chyba tak musi być
Ciekawe ile kilogramów jednorazowo niesie taki tragarz? I jak ubiera ów "plecak"? Bo raczej nie zarzuca na ramie? a i przy wpełzaniu pod i potem wstawaniu z kolan - to by mu sie to wykociło chyba do przodu nad głową? A moze wsadza mu to na plecy jakis dzwig? Widzial ktos moze kiedys proces "załadunku"?
Myślę że pomiędzy 50-80 kg patrząc na ładunek.
Ładunek jest na drewnianym stelażu, wszystko jest stabilnie pospinane.
Widziałem że oni siadają na kamieniach, może wiedzą na których mogą to zrobić? Ale podczas wstawania wydają straszne dźwięki, jakby umierali.