Jaskiniowcy
-
Jaskiniowcy
Z racji tego, że aura ostatnio taka jaka jest i ochota na wyjście w góry wśród naszej młodzieży w sobotę była średnia to padł pomysł, by zamiast Na jakąś górę wleźć dosłownie W
A jako, że byłam tam w środku ostatni raz chyba w Liceum to postanowiłam sobie przypomnieć
I tak ruszyliśmy sobie Kościeliską
Pierwszą zdobyczą padła Jaskinia Mroźna, wyposażeni w czołówki nie kryliśmy zaskoczenia, że i ona załapała się na powojenny plan powszechnej elektryfikacji wsi i osiedli i latarki okazały się zbędne
Potem Mylna i Raptawicka
I powrót przez Wąwóz Kraków sprawił, że lekko ubłocona ekipa wróciła zadowolona z wyjścia
A jako, że byłam tam w środku ostatni raz chyba w Liceum to postanowiłam sobie przypomnieć
I tak ruszyliśmy sobie Kościeliską
Pierwszą zdobyczą padła Jaskinia Mroźna, wyposażeni w czołówki nie kryliśmy zaskoczenia, że i ona załapała się na powojenny plan powszechnej elektryfikacji wsi i osiedli i latarki okazały się zbędne
Potem Mylna i Raptawicka
I powrót przez Wąwóz Kraków sprawił, że lekko ubłocona ekipa wróciła zadowolona z wyjścia
Ostatnio zmieniony 2020-07-20, 21:01 przez alicjaraczek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
[quote="Adrian z powodu tego okna trzeba będzie iść [/quote]
Idźcie, idźcie, na pewno wyjdą super fotki
Idźcie, idźcie, na pewno wyjdą super fotki
Ostatnio zmieniony 2020-07-20, 21:24 przez alicjaraczek, łącznie zmieniany 1 raz.
- sprocket73
- Kontakt:
Okien w Mylnej jest więcej. Mam na myśli takie dostępne dla normalnych ludzi - jak my
Tu jest mapka, gdzie na żółty kropkowany zaznaczyłem dojście do moim zdaniem najfajniejszego okna. Najfajniejsze, bo mało kto umie tam trafić.
Tak się tam idzie, trochę wąsko, ale Cieszynioki się zmieszczą
A tak się prezentuje okno.
Tu jest mapka, gdzie na żółty kropkowany zaznaczyłem dojście do moim zdaniem najfajniejszego okna. Najfajniejsze, bo mało kto umie tam trafić.
Tak się tam idzie, trochę wąsko, ale Cieszynioki się zmieszczą
A tak się prezentuje okno.
Ostatnio zmieniony 2020-07-20, 21:48 przez sprocket73, łącznie zmieniany 1 raz.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
-
- sprocket73
- Kontakt:
Normalność wiele ma twarzy.
Miałem kiedyś w swej przygodzie turystycznej czas "jaskiniowy" . I szlakowe jaskinie Doliny Kościeliskiej odwiedziłem po 15 razy. Każdą. Relacja Alicji uświadomiła mi, że 16 brzmi lepiej
Miałem kiedyś w swej przygodzie turystycznej czas "jaskiniowy" . I szlakowe jaskinie Doliny Kościeliskiej odwiedziłem po 15 razy. Każdą. Relacja Alicji uświadomiła mi, że 16 brzmi lepiej
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Czytałem w przewodniku, że w Mylnej kiedyś zgubił się ksiądz i już nie wyszedł. Ale to stary przypadek.
Tuż po II światowej. Rozpoznany po koloratce na szkielecie. Blisko miejsca Jego śmierci przebito otwór wyjściowy.
Adrian - przed wejściem albo Cię spijemy albo dostaniesz po łbie i będziesz potulny.
Jaskinie piękne są !
Ostatnio zmieniony 2020-07-21, 08:39 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
-
Na mnie ze trzy lata temu wrażenie zrobiła Barbarossa. Była moc
http://zuziawdrodze.blogspot.com/2017/0 ... ria-z.html
http://zuziawdrodze.blogspot.com/2017/0 ... ria-z.html
[quote="sprocket73"][/quote]
To ja jak zwiedzałem poszedłem za trójkątem w ulicę Pawlikowskiego, zwiedzając Chory zauważyłem długi korytarz, poszedłem w niego, ale po pewnym czasie uznałem, że nie idę dalej, bo się jeszcze pogubię Mapki nie miałem, zapomniałem o niej.
@AlicjaRaczek Widzę, że od Czwartku się nic nie zmieniło
To ja jak zwiedzałem poszedłem za trójkątem w ulicę Pawlikowskiego, zwiedzając Chory zauważyłem długi korytarz, poszedłem w niego, ale po pewnym czasie uznałem, że nie idę dalej, bo się jeszcze pogubię Mapki nie miałem, zapomniałem o niej.
@AlicjaRaczek Widzę, że od Czwartku się nic nie zmieniło
Ostatnio zmieniony 2020-07-21, 21:13 przez Coldman, łącznie zmieniany 1 raz.
- sprocket73
- Kontakt:
alicjaraczek pisze:chyba Domica została najbardziej w pamięci
Jak się zobaczy Domicę, to potem już nie ma sensu oglądać innych "komercyjnych" jaskiń, bo wszystko będzie po prostu mniejsze i nudniejsze
Coldman pisze:Mapki nie miałem, zapomniałem o niej.
Mapka nie jest konieczna. Najlepiej jest odkryć samemu włażąc w każdą dziurę - mnie się tak właśnie udało.
SPROCKET