2015.05.16 Adršpašsko-teplické skály
2015.05.16 Adršpašsko-teplické skály
Nie jest dobrze, gdy sokół za trzy dyszki robi wypad w góry, czyli dycha na osobę (jeśli zabierze jeże, to nawet poniżej zeta). Na weekendowy wypad komunikacją publiczną Bełchatów - Kudowa Zdrój - Náchod - Adršpach i powrót tą samą trasą wraz z noclegiem Kudowie Zdroju w OW (gwiazdki były na niebie) wyszło 96,60 zł (polskie bilety na autobusy i KD) + 85 kč (czeskie bilety: kolej, autobus), czyli prawie 111 zł. Do tego skasowali za wejście do miasteczka skalnego 70 kč + 50 kč za łódkę (lodičky), czyli łącznie za 2 dni 131 zł - wróciłem prawie bankrut, ale było warto. Teraz muszę oszczędzać na wszystkim, dlatego opisówka jest w galerii - na zachętę kilka zdjęć:
Teplickie Skały:
Teplickie Skały:
Ostatnio zmieniony 2015-05-19, 08:34 przez ceper, łącznie zmieniany 4 razy.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Wrzuciłem fotki w pełnej rozdzielczości (20Mpx) na Picasę, wrzuciłem krótki opis i po wejściu do galerii z forum: przerażenie, bo Picasa przerobił na ciemne fotki. Więc redukcja rozdzielczości zdjęć do 2 Mpx i wysyłam ponownie do WebPicasy, galeria prezentowała się już możliwie, zaś nie poprawiłem linków w pierwszym poście - przepraszam
Ostatnio zmieniony 2015-05-19, 09:01 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
ceper pisze:za 2 dni 131 zł
Nic nie jadles przez dwa dni? czy na sępa i dlatego nie uwzgledniles w rachunkach?
Prosze o porady bo na czym jak na czym ale na jedzeniu ja oszczedzac nie umiem a moze czasem by sie przydalo
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Lodowca nie było. Zresztą jeziorko to nie zamarza zimą, bo ... spuszczają wodę Był tylko drobny najazd na kłodę, chociaż prosiłem o więcej ruchu i najazd na skałę (obok kościotrupa). Drugi rejs "tytanikiem" i wciąż żyję. Ludzi stosunkowo niewiele w porównaniu do sezonu letniego (wtedy kolejka prawie 3h do łódek, teraz chwilę należy czekać na zapełnienie łodzi). Wtedy zrobiłem "myk" i zaraz z rodziną byliśmy na łódce; zapłaciłbym wtedy 100 EUR (zostało nam trochę hajsu z eskapady po Niemczech) za 4 osoby zamiast 100 koron, na szczęście się w ostatniej chwili zorientowałemMirek pisze:czy w czasie rejsu po skalnym jeziorze zademonstrowano wam dlaczego Titanic zatonął?
Niezależnie od miejsca jadam ponadprzeciętnie, więc i tak nic bym nie zaoszczędził. W sobotę rozpocząłem tegoroczny sezon piwny kasztelanem beczkowym za 7 zł /do kolacji/. Podobno taniej mnie ubrać, niż wyżywićbuba pisze:Nic nie jadles przez dwa dni? czy na sępa i dlatego nie uwzgledniles w rachunkach?
Kiełbasy i mięsa zjadam tyle co wróbelek, czyli rocznie po tyle co ważę, cebuli trochę mniejsokół pisze:ceper napisał/a:
co ty robisz, że masz taką linię jak ja 30 lat temu?
Ścisła dieta. Kiełbasa, mięcho, cebula.
Ostatnio zmieniony 2015-05-19, 09:57 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
ceper pisze:W sobotę rozpocząłem tegoroczny sezon piwny kasztelanem beczkowym za 7 zł /do kolacji/
czyzby to zgubny wplyw tego forum?? wiesz- jest takie powiedzenie "z kim przestajesz...", to wsiaka niepostrzezenie czy tego chcesz czy nie... Coby sie nie okazalo ze za dwa lata i nalewka owocowa pod spozywczakiem nie wzgardzisz
ceper pisze:Podobno taniej mnie ubrać, niż wyżywić
skad ja znam to powiedzenie- od zawsze mi rodzice to powtarzali!
Ostatnio zmieniony 2015-05-19, 10:23 przez buba, łącznie zmieniany 2 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"