buba pisze:Dzieki!
Krótka podroz w forumową przeszlosc to fajna rzecz!
Faktycznie, naprawdę fajna! Mam taki zwyczaj, że gdy wracam z jakiejś wycieczki wchodzę na jakieś wiekowe forum i wrzucam do komórki "Szukaj/Znajdź" hasła związane z właśnie ukończoną moją wycieczką - nazwy gór, przełęczy, wiosek, schronisk itp. Pojawiają się linki do wpisów sprzed miesiąca, dwóch, ale są też - i takich jest najwięcej, bo pochodzą ze złotych lat forów turystycznych - sprzed dziesięciu i więcej lat. Wpisy autorstwa ludzi, których nicki zaczęły już ulatywać z pamięci. Jest okazja aby sobie te stare wpisy i ich autorów poprzypominać. Relacje już są najczęściej ogołocone z fotografii, lecz warstwa narracyjna niekiedy jest naprawdę super.
Po wycieczkach w Sudety wchodzę na "Forum sudeckie", po wypadach w Karpaty najczęściej na wegetujące w otchłaniach internetu, od wielu lat opanowane przez spamerów, zielone "Forum beskidzkie". Niekiedy na coś jeszcze innego, lecz te dwa portale to taka podstawa.
Właśnie przedwczoraj byłem w Górach Sowich. Po powrocie do wyszukiwarki forum sudeckiego wrzuciłem słowa "Zygmuntówka" i "Rymarz" - jeden link zaprowadził mnie do zacytowanej relacji