Góry Opawskie i Jesioniki
Re: Góry Opawskie i Jesioniki
Te miejsca w Cz bardzo fajne - szczególnie te widokowe miejsca, ta drabinka w tunelu. Co ciekawe pierwszy link do mapy mi się nie otwiera (trzeba niby być zalogowany).
Drabinka jest dość nowa, przedtem wchodziło się na skałki z drugiej strony. Nota bene rok temu wywaliłem się... pod tą drabinką 
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
O widze, ze nie tylko ja ściany oklejam zdjeciami 
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
maurycy pisze:Jak widzę jakie miałeś czasami mokre ścieżki do pokonania, to myślę, że tylko w gumiakach na sucho dało by rady![]()
Inne buty, chociaż nie wiem, jak wypasione i drogie wymiękły by w takich roztopach.
Moje zimowe z Decathlonu są zajebiste
Pudelek pisze:Drabinka jest dość nowa, przedtem wchodziło się na skałki z drugiej strony. Nota bene rok temu wywaliłem się... pod tą drabinką
Tak to jest jak się szaleje w schronisku
buba pisze:O widze, ze nie tylko ja ściany oklejam zdjeciami
Obserwuj forum, bo pojawi się lekka aktualizacja
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Coldman pisze:Tak to jest jak się szaleje w schronisku
najbliższe schronisko to jest chyba pod Kopą Biskupią
Pudelek pisze:Coldman pisze:Tak to jest jak się szaleje w schronisku
A więc pudło
Coldman pisze:maurycy pisze:Jak widzę jakie miałeś czasami mokre ścieżki do pokonania, to myślę, że tylko w gumiakach na sucho dało by rady![]()
Inne buty, chociaż nie wiem, jak wypasione i drogie wymiękły by w takich roztopach.
Więc pochwal się. Chętnie się dowiem, bo moja para zimówek/myśliwskich z Deca , własnie wyziewa ducha.
Na Studničním vrchu też miałem mleko. A na podejściu czapkę zgubiłem a taka była ładna, amerykańska! Szkoda!
Pudelek pisze:Coldman pisze:Tak to jest jak się szaleje w schronisku
Czy są miejscówki w Czechach, które państwo wydzierżawia? W sumie nigdy nie zastanawiałem się jak to tam wygląda. Wydaje mi się to wszystko prywatne oprócz może niektórych miejsc w Karkonoszach.
maurycy pisze:Coldman pisze:maurycy pisze:Jak widzę jakie miałeś czasami mokre ścieżki do pokonania, to myślę, że tylko w gumiakach na sucho dało by rady![]()
Więc pochwal się. Chętnie się dowiem, bo moja para zimówek/myśliwskich z Deca , własnie wyziewa ducha.
Coś takiego, chyba teraz już ich nie ma w sprzedaży. https://allegro.pl/oferta/buty-quechua- ... doEALw_wcB
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
W Polsce państwo też nie wydzierżawia, większość schronisk należy do PTTK 
Natomiast Czesi mają Klub Czeskich Turystów i on posiada ze 20 schronisk. Reszta, niestety, jest prywatna
Natomiast Czesi mają Klub Czeskich Turystów i on posiada ze 20 schronisk. Reszta, niestety, jest prywatna