W tym sudeckim temacie możemy pogadać o Tatrach
Czuję się ekspertem, jako właściciel psa, który był w ciekawych miejscach w Tatrach i nie tylko
Dla wielu Polek i Polaków: góry = Tatry... a Tatry to: Kasprowy, Krupówki i Morskie Oko. W związku z tym w mediach i na fejsbukach Tatr jest więcej niż wszystkich innych gór razem wziętych. Można poczuć przesyt.
Dobromile, mam nadzieję, że odkryjesz w Szczecinie jakieś ciekawe góry!!! Mało tu na forum relacji z gór szczecińskich...
Wyspy na Ziemi Kłodzkiej
- sprocket73
- Kontakt:
Re: Wyspy na Ziemi Kłodzkiej
Dodałbym jeszcze Rysy, które w tym roku zrobiły oszałamiającą karierę na FB.
Dobromile, spróbuj może wspinaczki na dźwigi portowe? To może być namiastka gór, a do tego tam NIE WOLNO!
Dobromile, spróbuj może wspinaczki na dźwigi portowe? To może być namiastka gór, a do tego tam NIE WOLNO!
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
mam nadzieję, że odkryjesz w Szczecinie jakieś ciekawe góry
są Wzgórza Bukowe
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).
Pomodlę się za Was u św. Jakuba.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Lidka pisze:mam nadzieję, że odkryjesz w Szczecinie jakieś ciekawe góry
są Wzgórza Bukowe
Na których byłem i zapraszam do przypomnienia sobie relacji
viewtopic.php?f=24&t=6816
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Fajnie wyszły te wyspy w mgłach! A najbardziej mi się podobały koty cmentarzu i oszronione owce
Ale że ta ruina w Marcinkowie? Zamknieta??
Nabudowali tych wież od groma a teraz co drugą zamykają... Za kilka lat to się okaże, ze na każdej górze jest zamknięta wieża. Acz trzeba przyznać, ze fajniejsze są murowane albo metalowe wieże, które nadgryzła patyna lat. A napewno dłużej stoją. Drewno jednak szybko butwieje - 2 lata temu ta na Mogielicy też miejscami trochę trzeszczała
W środku kościół zarośnięty, nie ma na co popatrzeć.
Ale że ta ruina w Marcinkowie? Zamknieta??
Wieża na szczycie otwarta w 2008r. Od paru lat zamknięta, wszystko mocno trzeszczy, i są powyłamywane deski. Oczywiście nie mogłem się powstrzymać i wbiłem na drugie piętro. Chociaż robiłem to bardzo ostrożnie i zważałem na każdy krok.
Nabudowali tych wież od groma a teraz co drugą zamykają... Za kilka lat to się okaże, ze na każdej górze jest zamknięta wieża. Acz trzeba przyznać, ze fajniejsze są murowane albo metalowe wieże, które nadgryzła patyna lat. A napewno dłużej stoją. Drewno jednak szybko butwieje - 2 lata temu ta na Mogielicy też miejscami trochę trzeszczała
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Budowanie wież z drewna wydaje się przepalaniem kasy, bo jak się rozsypie, to znowu będzie można przepalić na nową wieżę... Chociaż jeśli są zabudowane, to lepiej się na niej śpi niż w murowanych, o metalowych nie wspominając...
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Pudelek pisze:Budowanie wież z drewna wydaje się przepalaniem kasy, bo jak się rozsypie, to znowu będzie można przepalić na nową wieżę... Chociaż jeśli są zabudowane, to lepiej się na niej śpi niż w murowanych, o metalowych nie wspominając...
Najlepiej wiec jak zbudują metalowa wieżę a obok solidną wiatę. Albo w ogole samą wiatę, bo jak nie będzie wieży to przynajmniej nie bedzie tłumów
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
Wolę z wieżą, bo wiata w środku lasu bez niczego nie jest dla mnie zachętą do wizyty. A wiata przy wieży, gdzie mogę wieczorem obejrzeć zachód, a rano wschód - owszem. Wystarczy, aby wieża nie była przy samej drodze, to już odstraszy większość turystów
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!