Dzisiejszego pochmurnego popołudnia, razem z kumplem zrobiliśmy sobie małą wycieczkę na pobliską Kiczorę. Raz drogą, raz przez największe chaszcze. Nieodłącznie z Ryśkiem i Whiskersem
Na początku wypadałoby wyjaśnić gdzie ta Kiczora się znajduje. Otóż jest to wzniesienie w paśmie Lubomira i Łysiny.
Wycieczkę rozpoczęliśmy z mojego domu, niedaleko żółtego szlaku na Łysinę. Bojowe nastroje i prowiant w postaci napojów rozgrzewających zmotywowały nas do dosyć szybkiego marszu. W sumie wycieczka trwała może z 2-3 h, ale nie ma to jak takie spacerki po okolicy, gdzie idąc sobie spokojnie lasem, nagle słyszysz jakieś dziwne odgłosy i z krzaków wychodzi kłusownik nieświadom Twojej obecności. Nagle nas zobaczył, życzył dobrego dnia i w zadziwiającym tempie zniknął w krzakach z których wyszedł
W końcu trafiamy na szczyt i "przechodzimy pod naturalnym łukiem bramy tworzonym przez uginające się pod ciężarem śniegu konary drzew"
Na szczycie znajdujemy oznaki mojej bytności parę lat temu i pod warstwą śniegu odnajdujemy punkt pomiarowy.
Wzmacniamy się kilkoma łykami wiśniówki i powolutku zaczynamy się zbierać. Przy okazji natrafiamy na zwiastuny wiosny.
Nawet nijakie widoki się znalazły po drodze.
A z drugiej strony aparatu... większość wycieczki wyglądało tak:
Na rozgrzewkę - Kiczora
Na rozgrzewkę - Kiczora
Jeśli nienormalne trwa dostatecznie długo, staje się normalnym...
- Malgo Klapković
Beskidus pisze:Na szczycie znajdujemy oznaki mojej bytności parę lat temu
Jejku, to tak poraniłeś drzewo? Chociaż nigdy nie wiadomo jak będziemy wspominani kiedyś... Czytałam niedawno wywiad z Wojciechem Kuczokiem, w którym wspominał napisy w jaskiniach jakichś sławnych, polskich grotołazów. Chciałabym tak gdzieś zobaczyć podpis np. Witkacego
Malgo Klapković pisze:Czytałam niedawno wywiad z Wojciechem Kuczokiem, w którym wspominał napisy w jaskiniach jakichś sławnych, polskich grotołazów.
Też czytałam ten wywiad (kilka dni temu) O ile dobrze pamiętam to był Stecki i Zwolińscy Swoją drogą lubię styl Kuczoka
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."