Klasycznie po Śląskim czyli Klimczok, Szyndzielnia
Klasycznie po Śląskim czyli Klimczok, Szyndzielnia
W Boże Ciało pogoda miała być ładna lecz jednak było pochmurno. Pomimo tego postanowiłem się wybrać na dość popularne szczyty takie jak Klimczok i Szyndzielnia.
Wystartowałem z Bystrej i także do Bystrej zszedłem.
Początkowo czerwonym szlakiem przez mostek do szlaku niebieskiego.
Na szlaku niebieskim w oddali widać charakterystyczną wieżę schroniska na Szyndzielni.
Po wizycie w schronisku pod Magurą udałem się na Klimczok. Koło godziny 12:00 nawet nie było aż takich wielkich tłumów.
Na szlaku minąłem nawet młodego pogromcę gór.
Na Szyndzielni było już sporo ludzi natomiast już w Stefance na Koziej Górze ludzi już było masakrycznie dużo.
Udało mi się jednak uchwycić schronisko tak by tych ludzi tak nie było widać.
Profil trasy
Trasa w Google Earth
Relacja na mojej stronie
Galeria zdjęć
Garmin Adventure
Wystartowałem z Bystrej i także do Bystrej zszedłem.
Początkowo czerwonym szlakiem przez mostek do szlaku niebieskiego.
Na szlaku niebieskim w oddali widać charakterystyczną wieżę schroniska na Szyndzielni.
Po wizycie w schronisku pod Magurą udałem się na Klimczok. Koło godziny 12:00 nawet nie było aż takich wielkich tłumów.
Na szlaku minąłem nawet młodego pogromcę gór.
Na Szyndzielni było już sporo ludzi natomiast już w Stefance na Koziej Górze ludzi już było masakrycznie dużo.
Udało mi się jednak uchwycić schronisko tak by tych ludzi tak nie było widać.
Profil trasy
Trasa w Google Earth
Relacja na mojej stronie
Galeria zdjęć
Garmin Adventure
#ziaronaszlaku
A ja w Gorcach miałam w tym dniu puściutko i cichutko. Zastanawiałam się nad Luboniem Wielkim, ale tam pewnie tłok był niemały. Trasa w Ślaskim fajna, przymierzam się do podobnej, tyle,że chcę zahaczyć o Błatnią, a na Szyndzielnię to zwyczajnie bezczelnie wjadę kolejką.
Ostatnio zmieniony 2015-06-09, 10:00 przez Majka, łącznie zmieniany 1 raz.
Majka pisze:Reszta mi nie przeszkadza.
Łaska Twa bardzo mnie cieszy
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Pudelek pisze:chyba bardziej potencjalnie zatłoczonych miejsc nie szło wybrać - no, może Równicę (ale jej już dawno nie traktuję jako szczyt górski) i Czantorię
Tak wiem, znam już te miejsca od dawna ale jakoś tak wyszło. Przyznam, że łokciami się nie obijałem.
sokół pisze:Żałuj, że wchodziłeś niebieskim, a nie czerwonym. To robi różnicę.
Czerwony znam, a niebieskim jeszcze nie szedłem, więc i nim ruszyłem.
#ziaronaszlaku
Majka pisze:Dobromił pisze:Ludziska, co Wy tak innych na szlakach nie lubicie ?
Tłumów nie lubię, zwłaszcza jak się plączą wycieczki szkolne. Dlatego z dziećmi jak jadę w góry, to w zwykły dzień, bo wiem,że takich nielubiących może być sporo. Krzykliwych dorosłych też nie uwielbiam. Reszta mi nie przeszkadza.
Akurat na żadną wycieczkę nie wpadłem.
#ziaronaszlaku