Nudny, znaczy nie będzie żadnych sensacji, akcji w stylu wenezuelskich seriali jak w mojej ostatniej relacji. A przynajmniej mam taką nadzieję, bo podstaw ku temu nie ma. Na co pewnie niektórzy się zasmucą...
No cóż, gór przez te dwa tygodnie jako takich nie było aż tak dużo, w sumie dwa wyjścia plus pomoc przy pracy w lesie. Ale co dzień z okna miałem widok na nie.
Były wycieczki nad wodospady:
Były pomniki techniki:
Pomniki natury:
Były różne zwierzaki:
Były szopy:
Raz było słonecznie:
Innym razem miało padać:
I mgły też były:
.
Czyli sama nuda...
Z gór:
Mordor
Czyli widoki na Pilsko ze Złatnej niebieskim na Lipowską przy mrocznej aurze, a później na
Romankę, już w pełnym słońcu.
Parę ujęć:
Tatry też tam były
https://picasaweb.google.com/1006097890 ... mankaZAtna
https://picasaweb.google.com/1006097890 ... 10/Romanka
Oraz szybki popołudniowy spacer na Rycerzową Wielką
Tatry też były
choć nie tylko
the end
https://picasaweb.google.com/1006097890 ... aRycerzowa
Nudny Beskid Żywiecki na dwa tygodnie...
Nudny Beskid Żywiecki na dwa tygodnie...
Ostatnio zmieniony 2015-05-23, 12:32 przez laynn, łącznie zmieniany 1 raz.
laynn, nie wyjeżdżaj sam w góry (lub tylko z żoną), bo nuda cię zabije...
Trzecie zdanie rozwiało moje oczekiwania na ciekawą relację.
Ja wyjeżdżam dla relaksu i mocniejszych wrażeń, a jeśli trafi się przy tym piękna przyroda, to Bóg zapłać.
Dwa tygodnie i tylko dwa wyjścia w teren, zazdroszczę ci młody kondycji (jakaś rocznica miodowa?). Na Rycerzowej byłem raz we mgle i śniegu, dzięki fotkom więcej mogę dojrzeć.
Trzecie zdanie rozwiało moje oczekiwania na ciekawą relację.
Ja wyjeżdżam dla relaksu i mocniejszych wrażeń, a jeśli trafi się przy tym piękna przyroda, to Bóg zapłać.
Dwa tygodnie i tylko dwa wyjścia w teren, zazdroszczę ci młody kondycji (jakaś rocznica miodowa?). Na Rycerzowej byłem raz we mgle i śniegu, dzięki fotkom więcej mogę dojrzeć.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Złatna to bardzo fajne miejsce, tam nocowaliście? .
Szkoda że nie zajrzeliście (a przynajmniej nie widzę na zdjęciach w Picasie) do zabytkowej leśniczówki. Bardzo ładny, drewniany budynek, w ogrodzie pięć pomnikowych lip a za ogrodzeniem stawek (również chroniony), wiata i miejsce biwakowe.
Jest jeszcze w Złatnej Hucie "Stanowisko storczyków"-pomnik przyrody.
Szkoda że nie zajrzeliście (a przynajmniej nie widzę na zdjęciach w Picasie) do zabytkowej leśniczówki. Bardzo ładny, drewniany budynek, w ogrodzie pięć pomnikowych lip a za ogrodzeniem stawek (również chroniony), wiata i miejsce biwakowe.
Jest jeszcze w Złatnej Hucie "Stanowisko storczyków"-pomnik przyrody.
Ostatnio zmieniony 2015-05-24, 21:07 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
sokół pisze:A czemu tak mało chodziliście, skoro byłeś tam dwa tygodnie?
Bo raz lenistwo mnie ogarnęło, dwa pierwszego tygodnia więcej spraw załatwialiśmy rodzinnych. No i pogoda, chęci itp. No i córą też się pozajmować musiałem i chciałem.
sokół pisze:Broda robi wrażenie, hehe
Tak, od nowa. Bo pod koniec urlopu ją zgoliłem, ale jednak wolę się i żona mnie w brodzie.
Piotrek pisze:Złatna to bardzo fajne miejsce, tam nocowaliście?
A i owszem fajna miejscówka. Mieszkaliśmy jednak kawałek od niej. Ale wszędzie gdzie jechałem, to więcej niż 15minut a aucie nie siedziałem.
Piotrek pisze:Szkoda że nie zajrzeliście (...) do zabytkowej leśniczówki.
No cóż dopiero wracając z Romanki zajarzyłem gdzie ona jest. Już niedługo tam zajrzę.
Piotrek pisze:Jest jeszcze w Złatnej Hucie "Stanowisko storczyków"-pomnik przyrody.
Jest i zdjęcie w pierwszym poście, pod zdjęciem pieca.
Vlado pisze:Ale Ci zapozował:)
Siedzieliśmy ponad pół godziny, a on obok nas na tych drzewach. Zeszłego roku na podwórku takiego "dorwałem", ale tamten od razu uciekł.
laynn pisze:Starałem się, ale żona goniła hehe.
Czyli jednak jest przydatna
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu