laynn pisze:Można na sb?
Dobra myśl. Niech Lidka pisze kiedy i gdzie się wybiera w góry, to reszta towarzystwa będzie unikać tych terenów aby nie dostać deszczowego wpierdolu
kiedy wybiera się w góry, co by uniknąć kilkudniowej zlewy
opawski1 pisze:i nawet pogoda się udała
Dobromił pisze:opawski1 pisze:i nawet pogoda się udała
Gradobicie ? Ulewa ? Wichura ? Cztery stopnie powyżej zera ?
Obecnie za oknem w Żywcu kończy się deszcz.
opawski1 pisze:Przechodziliście przez Gibasy? Tam też jest chatka, ale pewnie była zamknięta.
Lidka pisze:Przechodziliśmy obok chatki na Gibasach, ale nie wchodziliśmy. Cicho, pusto, a na stronie informacja, że działa tylko w weekendy, więc nawet nie zaglądałam.
Pod Lipską Górą miał być wg mapy punkt widokowy, ale... widać tylko chmury …
Wielkie oczy zrobiłam na widok dań serwowanych w naczyniach jednorazowych. Pogaduszki z obsługą i już wiem, że to nakaz sanepidu ze względu na częste braki wody
A szkolna ekipa po chwili się zwinęła wzdłuż potoku w dół, i zostaliśmy sami słuchając już tylko lejącej się wody
namalowane na drzewach jaszczurki. Ciekawe, kto to wymyślił, fajnie to wygląda, ale nigdzie nie znalazłam żadnej informacji na ten temat
1*dla tych, co grają
Buty -dzięki suszarce-
na Przełęcz pod Czuplem weszliśmy w rekordowym czasie 2 godzin! Do samego szczytu już rzut beretem. Z oddali było słychać radosne krzyki i śpiewy dziecięcych wrzeszczących gardeł
ogólnie ten wrzesień był tragiczny, miałem dużo planów, ale wszystko pokrzyżowała pogoda
buba pisze:Ale chyba nie we wszystkich schroniskach gorskich tak serwują żarcie? Napotykalismy w tym roku tez normalne naczynia, acz moze do nich sanepid szczesliwie nie dotarł.
buba pisze:Suszarka to bylo rusztowanie przy piecu czy taką jak do wlosow/grzybow suszyliscie?
Lidka pisze:taka do butów, z reguły zimą ją targałam, ale patrząc na prognozy wzięłam , i -jak się okazało-słusznie
Lidka pisze:ja mam z wtyczką do kontaktu, kosztowała za 20 zł, ale widziałam już teraz takie wypaśne z baterią i z wtyczką samochodową, np coś takiego
buba pisze:Lidka pisze:ja mam z wtyczką do kontaktu, kosztowała za 20 zł, ale widziałam już teraz takie wypaśne z baterią i z wtyczką samochodową, np coś takiego
Ciekawe! Dobrze wiedziec ze cos takiego jest!
Moze kiedys pojawią się i moje wymarzone śpiwory - ogrzewane na baterie, gwarantujące temperature wewnątrz 20 stopni, nawet jak mroz na dworze
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 64 gości