Dogłębna penetracja na stole
myślałem ,że "Dogłębna penetracja na stole" okaże się... analna , ale była całkiem fajna
Ostatnio zmieniony 2013-11-15, 11:45 przez TNT'omek, łącznie zmieniany 1 raz.
in omnia paratus...
Piotrek, nie myślałeś żeby w końcu inwentaryzować skały wraz z danymi GPS ? Byłoby to dość pomocne i kiedyś potrzebne do zrobienia mapki
Tu nawet fajne stare narzędzie sprzedają, ważne że 12 kanałowe i pozycje zawsze pokaże http://allegro.pl/gps-12-garmin-i3733881457.html
Tu nawet fajne stare narzędzie sprzedają, ważne że 12 kanałowe i pozycje zawsze pokaże http://allegro.pl/gps-12-garmin-i3733881457.html
Wiem. Może to i lepiej by było ... ?
Np chamstwo z Czernichowa nie miałoby wstępu.
Np chamstwo z Czernichowa nie miałoby wstępu.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Tomasz pisze:Piotrek, nie myślałeś żeby w końcu inwentaryzować skały wraz z danymi GPS ? Byłoby to dość pomocne i kiedyś potrzebne do zrobienia mapki
Przydało by się takie urządzenie, żeby trasy dojścia głównie zaznaczyć bo czasem nie mogliśmy trafić ponownie I do ogólnego poglądu gdzie się łaziło.
Może kiedyś kupię, czekam aż mi telefon padnie, jak będę zmieniał to od razy z GPSem wezmę nowy
Poza tym Tomaszu przydało by się byś określił ile sie idzie do tej wychodni w okolicy Zielonego Kopca (może być pw) . Z opisu u Ciebie wychodzi jak by to było tuż obok, a nie było. Więc może to chodzi o tą skałę co jest już nad przysiółkiem Postrzedni nad Wisłą? Jakieś 3 km w lini prostej na mapie od ZK
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
- TataOjciec
Piotrek pisze:Przydało by się takie urządzenie, żeby trasy dojścia głównie zaznaczyć bo czasem nie mogliśmy trafić ponownie I do ogólnego poglądu gdzie się łaziło.
W ramach starej przyjaźni Polsko-Radzieckiej, mogę wam pożyczyć urządzenie marki GARMIN ETREX LEGEND. Dupy nie urywa bo to nie najnowszy sprzęt, ale po co ma leżeć w szafie jak może się przyczynić do "wielkich rzeczy" . GARMIN jest na zwykłe "paluszki", ma wgraną mapę okolicy łącznie z rejonem, wyświetlacz czarno biały niestety ,ale działa fajnie.
Ba stworzyłem nawet kabel do łączenia z kompem ( bo cena oryginału zabija ) wiec można wgrywać zgrywać itp.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez TataOjciec, łącznie zmieniany 1 raz.
Taaa, tylko ciekawe ile policzy za wypożyczenie :D
P.S. Podsyłam Ci foto obiektu i zrzut z geoportalu, jak widać, w lini prostej to zaledwie 750 metrów (niebieska linia).
W większości nawigacji jest zapisywanie trasy, z profilem wysokości, długości etc. więc spokojnie można to później wykorzystać.
P.S. Podsyłam Ci foto obiektu i zrzut z geoportalu, jak widać, w lini prostej to zaledwie 750 metrów (niebieska linia).
Przydało by się takie urządzenie, żeby trasy dojścia głównie zaznaczyć bo czasem nie mogliśmy trafić ponownie :) I do ogólnego poglądu gdzie się łaziło.
W większości nawigacji jest zapisywanie trasy, z profilem wysokości, długości etc. więc spokojnie można to później wykorzystać.
TataOjciec pisze:W ramach starej przyjaźni Polsko-Radzieckiej, mogę wam pożyczyć urządzenie marki GARMIN ETREX LEGEND.
Dzięki
Jak sam się nie dorobię to może po zimie się zgłoszę. Teraz jak nawali śniegu to się łazi tak trochę bez sensu a wiosną już na luzie zrobię obskok tylko po to by te trasy wyznaczyć i mieć namiar.
Tomaszu dzięki wielkie za lokalizację , moje przypuszczenia jednak były błędne, ale teraz jest wszystko jasne. Odwiedziny tej wychodni omówimy na posiedzeniu Klubu Kolumbów.