W Wietrznej Dziurze
Re: W Wietrznej Dziurze
Piotrek pisze:Idziemy jeszcze kawałek ku Wietrznej dziurze zwanej też Smoczą Jamą. Jama wielka nie jest, coś niewiele ponad 30 m ale skoro jest to dlaczego nie zerknąć do środka?
Bardzo sympatyczny kawał dziury, też w niej jeszcze nigdy nie byłem.
Dużo masz jeszcze takich asów w rękawie?
Piotrek pisze:niby to uprzejmie ale jednak przyczepili się, żeby im nie deptać tras.
Ale gonili Cię z całej drogi, czy tylko poprosili, żebyś śladu nie niszczył?
Ja ich dobrze rozumiem, napracują się cały dzień, a potem przejdzie jeden piechur i wszystko w dupę, więc reagują alergicznie na każdego bez nart;)
Piotrek pisze:więc co za problem zostawić z metr po jednej stronie by tam ludzie chodzili. To by nawet było mniej niszczące dla owych śladów, bo każdy by sobie szedł tym bocznym pasem a tak to sporo ludzi ma to w d... i łazi jak wygodnie
Sądzisz, że komukolwiek chciało by się przecierać nieubity boczny pas?;)
Najlepiej chyba chodzić środkiem pomiędzy śladami, choć i wtedy też płaczą.
buba pisze:Terror narciarzy biegowych jest mega wkurwiajacy!
Coś ostatnio wspominałaś, że jednostka nie powinna terroryzować większości
buba pisze:Wiec sie troche nie dziwie tym ktorzy widzac zalozony slad pod narty biegowe - specjalnie go rozdeptuja.
A to już skrajna chamówa jest.
maurycy pisze:Po tej trasie w zimie akurat często, i chodzę i jeżdżę na biegówkach. Więc powiem, że racje mają obie strony
Notabene są tam bardzo dobrze utrzymane trasy dla narciarzy biegowych. Świetny odcinek dla biegaczy - prawie płaski. Dobrze wybrany, widokowy, pomiędzy Magurką a Czuplem. Polecam
Okolice Magurki są równie fajne pod biegówki co Izery;)
Ostatnio zmieniony 2016-01-27, 15:14 przez Vlado, łącznie zmieniany 1 raz.
Vlado pisze:buba napisał/a:
Terror narciarzy biegowych jest mega wkurwiajacy!
Coś ostatnio wspominałaś, że jednostka nie powinna terroryzować większości
Sugerujesz ze narciarze w gorach dominuja liczbowo nad pieszymi? w Izerach pewnie juz tak, bo troche sobie zawladneli te gory i sporo turystow woli odpuscic i pojechac gdzie indziej niz sie na kazdym kroku uzerac z aroganckimi typami przekonanymi o swojej wyzszosci... Tam juz faktycznie maja swoj folwark ze swoimi zasadami. Ja Izery tez juz omijam szerokim łukiem
Ale gdzie indziej nie bylabym taka pewna liczb...
Dawniej bym w zyciu nie uwierzyla ze cos takiego powiem ale ostatnio naprawde wole w gorach motocyklistow i quadowcow, wiele razy sa duzo sympatyczniejsi i stwarzaja mniejsze niebezpieczenstwo dla pieszego niz narciarze i rowerzysci.. (oczywiscie nie mam na mysli narciarzy i rowerzystow wedrownych pokroju np. klubiku karpackiego)
Ostatnio zmieniony 2016-01-27, 17:04 przez buba, łącznie zmieniany 9 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
Normalnie powiedział, bez żadnej chamówy. Drugi coś był bardziej poirytowany, tak przynajmniej mu z oczu patrzyło. Generalnie żadnych scen nie było
Nie w tym rzecz, że boczny pas (ten teoretycznie dla pieszych) będzie nie przetarty ratrakiem. Niech będzie, bo inaczej ludziska i tak wejdą na to co wygodniejsze, tyle że narciarze niech sobie jeżdżą na pozostałej części.
Asy w rękawie-no nie wiem, może jeszcze gdzie wleze
Nie w tym rzecz, że boczny pas (ten teoretycznie dla pieszych) będzie nie przetarty ratrakiem. Niech będzie, bo inaczej ludziska i tak wejdą na to co wygodniejsze, tyle że narciarze niech sobie jeżdżą na pozostałej części.
Asy w rękawie-no nie wiem, może jeszcze gdzie wleze
Piotrku no tak by było najlepiej;)
Bobo wierzę w to co piszesz, ale zadziwia mnie to bardzo.
Na strokach chamstwo widziałem, ale biegówki wybierają zwykli turyści, którzy w pozostałych trzech porach roku wędrują po szlakach, w tym sporo moich znajomych.
Czasami ktoś nadgorliwy zwrócił mi uwagę, żebym broń Boże nie deptał śladu ale żadnych "aroganckich typów" na biegówkach na szczęście jeszcze nie spotkałem;)
Bobo wierzę w to co piszesz, ale zadziwia mnie to bardzo.
Na strokach chamstwo widziałem, ale biegówki wybierają zwykli turyści, którzy w pozostałych trzech porach roku wędrują po szlakach, w tym sporo moich znajomych.
Czasami ktoś nadgorliwy zwrócił mi uwagę, żebym broń Boże nie deptał śladu ale żadnych "aroganckich typów" na biegówkach na szczęście jeszcze nie spotkałem;)
Ostatnio zmieniony 2016-01-29, 14:20 przez Vlado, łącznie zmieniany 2 razy.
Piotrek, możesz krótko opisać dojście do jaskini? Kiedyś jej szukaliśmy ze znajomymi, ale z braku większej ilości czasu dość szybko odpuściliśmy.
Ostatnio zmieniony 2016-01-30, 12:55 przez Tomek.P, łącznie zmieniany 1 raz.
https://picasaweb.google.com/109771017774908094590
"It is hard to fail, but it is worse never to have tried to succeed." Theodore Roosevelt
"It is hard to fail, but it is worse never to have tried to succeed." Theodore Roosevelt
Obecnie jest banalnie proste, bo powstał jakiś czas temu szlak,który obok jaskini prowadzi.
Trzeba iść z Magurki Wilkowickiej w stronę Czupla szlakiem niebieskim i czarnym (to ten nowszy). W momencie gdy czarny odbija w prawo to nim kilkadziesiąt metrów i jest jaskinia.
Albo tym czarnym można podchodzić do jaskini z Wilkowic,
Trzeba iść z Magurki Wilkowickiej w stronę Czupla szlakiem niebieskim i czarnym (to ten nowszy). W momencie gdy czarny odbija w prawo to nim kilkadziesiąt metrów i jest jaskinia.
Albo tym czarnym można podchodzić do jaskini z Wilkowic,
A wiesz Piotrku, że byłam z racji zamieszkania przy Wietrznej Dziurze z milion razy, ale nigdy do środka nie wlazłam. W zimie jeszcze by mnie ktoś do tego przekonał, ale w lecie gdy pełno różnych "pełzactw" brrrrr, to już absolutnie nie ! Fajne zimowe foty i te ze środka jaskini , nawet mój domek gdzieś tam majaczy między drzewami
Piotrek pisze:spróbuj kiedyś zanurkować
Możesz tam nawet zamieszkać.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu