Się znalazły
Stare, znaczy się że już mnie do tego ciągnęło w 2007 r
3 w 1
Ostatnio zmieniony 2016-02-09, 20:24 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tatrzański urwis
A myślałam że znam już wszystkie szlaki z Wilkowic na Magurkę, gdyż chodziłam tam na 5 różnych sposobów.
Ale przy Skale Czarownic jeszcze nie byłam, muszę to nadrobić
Czy w pobliżu są jeszcze inne ciekawe wychodnie skalne ?
"Diabli Kamień" znam.
Ale przy Skale Czarownic jeszcze nie byłam, muszę to nadrobić
Czy w pobliżu są jeszcze inne ciekawe wychodnie skalne ?
"Diabli Kamień" znam.
Ostatnio zmieniony 2016-02-11, 20:50 przez Basia Z., łącznie zmieniany 1 raz.
Wiele tego nie, może nie tak monumentalnych.
Wyżej, nad Diablim Kamieniem, jest nazwany przeze mnie roboczo, Diabli Kamień II, w pobliżu czerwonego szlaku, w momencie dojścia z lewej i prawej szerokich leśnych dróg. Skała znajduję się (idąc z dołu) po lewej stronie od tego skrzyżowania, na grzbiecie.
W okolicy są też mniejsze, takie płyty lub pojedyńcze duże głazy.
Z kolei na stokach Rogacza (na wschód od Czupla), na jego północnych stokach kilka osuwisk ze skałkami, maksymalnie wysokimi do 6 metrów.
Wyżej, nad Diablim Kamieniem, jest nazwany przeze mnie roboczo, Diabli Kamień II, w pobliżu czerwonego szlaku, w momencie dojścia z lewej i prawej szerokich leśnych dróg. Skała znajduję się (idąc z dołu) po lewej stronie od tego skrzyżowania, na grzbiecie.
W okolicy są też mniejsze, takie płyty lub pojedyńcze duże głazy.
Z kolei na stokach Rogacza (na wschód od Czupla), na jego północnych stokach kilka osuwisk ze skałkami, maksymalnie wysokimi do 6 metrów.
Tomasz pisze:Wiele tego nie, może nie tak monumentalnych.
A to chyba wiem gdzie. Tym szlakiem szłam tylko z góry na dół, za to ze 4 razy w ostatnich dwóch latach (tak mi jakoś wyszło). O ile kojarzę to to skrzyżowanie jest poniżej takiego ostrego zejścia lasem.