26/29.12.2013 r. - Beskid Makowski - Drugie oblicze Halnego
26/29.12.2013 r. - Beskid Makowski - Drugie oblicze Halnego
W mediach huczy o niszczycielskiej sile Halnego, o czym mogłam się trochę przekonać jadąc przez Krowiarki. Skala powalonych drzew jest dużo mniejsza, ale i tak robiła wrażenie. Jednak nie o tym tutaj . Niszczycielski wiatr potrafi też ładnie malować Zachody i Wschody. Tak jak ten świt, na zboczach Mioduszyny. Strasznie mam daleko : , więc zanim podjęłam decyzję o ubraniu się. Wstawałam do okna medytując... czy te ciemne chmury zróżowieją ...a może nie...i nurkowałam pod pierzynę. Tak było jeszcze TYLKO dwa razy , bo odgłosy ruchu obudziły "czteronożny budzik" - w tej sytuacji była to dodatkowa motywacja do wstania. Prawie od progu , upragniona(tylko na chmurach:P) różowość wali po oczach.
Widząc takie odcienie, uruchamiam przymusowy jogging od górę
Zanim słonko wyjrzy, podziwiam ciekawie formujące się obłoczki
i focę niecierpliwiego piesia. Który ma gdzieś pozowanie...
w końcu wychodzi druga, cierpliwsza gwiazda do focenia
Pasmo Policy - od lewej Okrąglica
Nawet słit fotkę się udało zrobić
za "Wiewiórką" chowa się Babia
Słońce też, tyle że w chmurach
Jeszcze tylko uwieczniam - radosnego słonika na piłce. I wracam, bo piesio nie daje mi żyć
kilka więcej fotek:
https://picasaweb.google.com/1129537785 ... vcm4rOgQE#
Widząc takie odcienie, uruchamiam przymusowy jogging od górę
Zanim słonko wyjrzy, podziwiam ciekawie formujące się obłoczki
i focę niecierpliwiego piesia. Który ma gdzieś pozowanie...
w końcu wychodzi druga, cierpliwsza gwiazda do focenia
Pasmo Policy - od lewej Okrąglica
Nawet słit fotkę się udało zrobić
za "Wiewiórką" chowa się Babia
Słońce też, tyle że w chmurach
Jeszcze tylko uwieczniam - radosnego słonika na piłce. I wracam, bo piesio nie daje mi żyć
kilka więcej fotek:
https://picasaweb.google.com/1129537785 ... vcm4rOgQE#
Ostatnio zmieniony 2014-01-22, 21:05 przez aniołek, łącznie zmieniany 2 razy.
Kolory piękne.
Ze wschodami tak jest, w sumie nigdy nie wiadomo do końca jak się sytuacja rozwinie, czasem z niczego jest pięknie a bywa że zapowiada się ciekawie a potem wszystko się traci, jest nijako. Czysta loteria. Z zachodami bywa podobnie (fotografuję je regularnie kilka razy w miesiącu od ponad roku) z tym, że nie ma straty nie przespanej do końca nocy w razie niewypału
Ze wschodami tak jest, w sumie nigdy nie wiadomo do końca jak się sytuacja rozwinie, czasem z niczego jest pięknie a bywa że zapowiada się ciekawie a potem wszystko się traci, jest nijako. Czysta loteria. Z zachodami bywa podobnie (fotografuję je regularnie kilka razy w miesiącu od ponad roku) z tym, że nie ma straty nie przespanej do końca nocy w razie niewypału
- Tatrzański urwis
z 29.12
Pasmo Policy od Okraglicy i chyba aż do Drobnego Wierchu
Wał chmur nad Babią
Polica i Okrąglica
reszta: https://picasaweb.google.com/1129537785 ... -xrJeclAE#
Dokładnie. Ja nie mam za dużego szczęścia do świtów, ale no próbuję nadal - jak mi foch minie po nieudanym
Tu gdzie mieszkam, zachody są słabe, i generalnie ładniejsze kolory są przy świcie. Choć wiadomo, mniejszy "ból" jak się nie uda
Był do czasu, aż przyszło mu czekać... . Bardzo mu się podobało chodzenie tak wcześnie, tak daleko i musiałam mu to wybić z głowy
Hej baton . Co tam u Zucha?
Pasmo Policy od Okraglicy i chyba aż do Drobnego Wierchu
Wał chmur nad Babią
Polica i Okrąglica
reszta: https://picasaweb.google.com/1129537785 ... -xrJeclAE#
Piotrek pisze:Kolory piękne.
Ze wschodami tak jest, w sumie nigdy nie wiadomo do końca jak się sytuacja rozwinie, czasem z niczego jest pięknie a bywa że zapowiada się ciekawie a potem wszystko się traci, jest nijako. Czysta loteria.
Dokładnie. Ja nie mam za dużego szczęścia do świtów, ale no próbuję nadal - jak mi foch minie po nieudanym
Piotrek pisze: zachodami bywa podobnie (fotografuję je regularnie kilka razy w miesiącu od ponad roku) z tym, że nie ma straty nie przespanej do końca nocy w razie niewypału
Tu gdzie mieszkam, zachody są słabe, i generalnie ładniejsze kolory są przy świcie. Choć wiadomo, mniejszy "ból" jak się nie uda
Tatrzański urwis pisze:Widać po mordce że piesek też był zadowolony
Był do czasu, aż przyszło mu czekać... . Bardzo mu się podobało chodzenie tak wcześnie, tak daleko i musiałam mu to wybić z głowy
bton1 pisze:Ojoj.. ale kolory.. staje mózg i nie tylko.
Hej baton . Co tam u Zucha?
bton1 pisze:Właśnie mi spierdziela pod stół albo do szafki
- fotkę być mi zapodał na PW?ciekawa jestem jak wyrosła
Ostatnio zmieniony 2014-01-23, 16:01 przez aniołek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tępy dyszel
Dyszelku ubolewam niezmiernie, że przyczyniłam się do problemów szczękowych - tak poważnie to ja tylko pykam, czasem się coś niechcący pyknie ładnego, jak są akurat korzystne warunki - tutaj halny . I mogę się łudzić, że ładne foty robię
Nadal jest . Pilsko to dobry przykład i atakowanie świtu na Koskowej...- "sorry taki urok już mam" i trza z tym żyć
Tępy Dyszel pisze:Kiedy odczarowałaś swoje fatum, związane z kiepską pogodą ?
Ponoć wg wielu pieśni i legend, wycieczka z aniołkiem jest gwarantem niepogody.
Pomyliłem się - nie jest - była.
Nadal jest . Pilsko to dobry przykład i atakowanie świtu na Koskowej...- "sorry taki urok już mam" i trza z tym żyć
Ostatnio zmieniony 2014-01-23, 20:28 przez aniołek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tępy dyszel
- Tatrzański urwis
Tępy Dyszel pisze:I ułuda, jawą się stała.
Tatrzański urwis pisze:sorki Janiole za bredzenie od rzeczy
luz - fajne leki (widać masz)...komu je dasz... tak mi się skojarzyło
ps. sorry że musicie takie bzdury czytać , choroba mnie zbiera
Ostatnio zmieniony 2014-01-23, 22:27 przez aniołek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tatrzański urwis
- Tępy dyszel