A przedostatnie zdjęcie i pomnik tych dwóch kolesi? Taki nietypowy. Nie mogę się rozczytać co tam napisali. Kto to, co to? Masz moze zblizenie napisów?
Markowe wędrówki.
Re: Markowe wędrówki.
Zima z ostatniego zdjęcia nawet całkiem mi się podoba 
A przedostatnie zdjęcie i pomnik tych dwóch kolesi? Taki nietypowy. Nie mogę się rozczytać co tam napisali. Kto to, co to? Masz moze zblizenie napisów?
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Ostatni wpis raduje!
buba pisze:Zima z ostatniego zdjęcia nawet całkiem mi się podoba
Również i mnie to ostatnie zdjęcie raduje.
Pomnik zaprojektowany przez krakowskiego rzeźbiarza Jana Sieka Poświęcony Hugonowi Zapałowiczowi i Władysławowi Szaferowi.Pomnik stoi około 100 m od rozwidlenia w Zawoi Widłach przy drodze do przysiółków Markowa i Czatoża.
Napis:Wielkim miłośnikom i znawcom Babiej Góry pionierom jej ochrony oraz turystycznego zagospodarowania.
Polskie towarzystwo turystyczno krajoznawcze oddział ziemi babiogórskiej im.W.Goetla 1984r.
Ostatnio zmieniony 2026-02-23, 07:37 przez marekw, łącznie zmieniany 1 raz.
_laynn pisze:Ostatni wpis raduje!
Bardzo.Chociaż dziś u mnie wali deszczem .Ale wiosna coraz bliżej.
- sprocket73
- Kontakt:
Fajna końcówka zimy.
Ze swojej strony głosuję za tym, żeby już była wiosna
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
sprocket73 pisze:Fajna końcówka zimy.
Bardzo fajna końcówka,jestem zadowolony z ostatnich kilku wyjść.
Kwitnie wawrzynek,na podwórku pełno przebiśniegów,ptaki drą dzioby.Wiosna puka do drzwi
marekw pisze:buba pisze:Zima z ostatniego zdjęcia nawet całkiem mi się podoba
Również i mnie to ostatnie zdjęcie raduje.
Pomnik zaprojektowany przez krakowskiego rzeźbiarza Jana Sieka Poświęcony Hugonowi Zapałowiczowi i Władysławowi Szaferowi.Pomnik stoi około 100 m od rozwidlenia w Zawoi Widłach przy drodze do przysiółków Markowa i Czatoża.
Napis:Wielkim miłośnikom i znawcom Babiej Góry pionierom jej ochrony oraz turystycznego zagospodarowania.
Polskie towarzystwo turystyczno krajoznawcze oddział ziemi babiogórskiej im.W.Goetla 1984r.
Dzieki! To chyba pierwszy pomnik jaki kojarzę poświecony działaczom turystycznym. Tzn. jakas tablica moze i gdzies była, ale w sensie taki z rzezbami postaci.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
Buba pisze:Tzn. jakas tablica moze i gdzies była, ale w sensie taki z rzezbami postaci.
W Suchej stoi rzeźba upamiętniająca W.Goetla (podskoczę kiedyś i zrobię zdjęcie).A w Zawoi Przysłop byłem na odsłonięciu tablicy.

W Suchej stoi rzeźba upamiętniająca W.Goetla (podskoczę kiedyś i zrobię zdjęcie).A w Zawoi Przysłop byłem na odsłonięciu tablicy.
Marek - a dalej jest w zamku wystawa poświęcona Goetlowi ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Dobromił pisze:Marek - a dalej jest w zamku wystawa poświęcona Goetlowi ?
Teraz nic nie ma.Czasowa wystawa odbywała się w 2022 r.Miała tytuł ,,W poszukiwaniu piękna przyrody.Podróże W.Goetla i P.Chrząstkowskiego,,.W któryś dzień wrzucę zdjęcie jego rzeźby.
Zdjęcie pomnika.