Na nowy rok coś świeżego - góry

Relacje z Beskidów od bieszczadzkich połonin po Beskid Śląsko-Morawski.
Awatar użytkownika
Dobromił

Re: Na nowy rok coś świeżego - góry

Postautor: Dobromił » 2026-02-12, 20:14

Coldman pisze:Ciężko w tej zimie o dobre warunki, naprawdę trzeba mieć sporo szczęścia.

Bądź poważny.

Byłem od 30 listopada do 1 lutego na jedenastu wycieczkach. Od Beskidu Małego, przez Żywiecki, Śląski i Mały, Tatry Zachodnie i Wysokie oraz Beskid Śląsko - Morawski. Sześć z tych wycieczek przeszedłem w wspaniałych warunkach pogodowych. Pozostałe w odpowiednich :D ;)
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Awatar użytkownika
buba
Kontakt:

Postautor: buba » 2026-02-15, 13:07

Mgiełki całkiem przyjemne - szkoda tylko ze tyle sie trzeba nałazić po tym białym paskudztwie żeby je zobaczyć ;)

Idziemy pod Metysówkę

Zawsze jak widzę tą chatę to mi żal, że nie przyjechałam tam kilka lat wcześniej i nie udało się załapać na nocleg.

a paniusia, która się do nas dosiadła, "zwraca" nam uwagę, że po sobie trzeba sprzątać. Kuźwa nie zdążyłem położyć plecaka obok ławki pod słup a ta się już piekli. Odpowiadamy, że spokojnie - zawsze po sobie sprzątamy. Co za babsko!

Na Turbaczu to jest chyba jakas wylęgarnia takich paniuś. Do mnie w tym roku jakaś się rzucała, że piorę koszulkę w umywalce, a przecież wisi kartka, że nie wolno myć butów.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"

na wiecznych wagarach od życia..
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2026-02-15, 18:37

buba pisze:Zawsze jak widzę tą chatę to mi żal, że nie przyjechałam tam kilka lat wcześniej i nie udało się załapać na nocleg.

Też mam taki żal. No cóż, za młodym jest ;)

buba pisze:Na Turbaczu to jest chyba jakas wylęgarnia takich paniuś. Do mnie w tym roku jakaś się rzucała, że piorę koszulkę w umywalce, a przecież wisi kartka, że nie wolno myć butów.

No ale ona może chodzi w koszulce zamiast butów, więc miała (w tym wypadku) rację ;)
Awatar użytkownika
buba
Kontakt:

Postautor: buba » 2026-02-15, 18:52

_laynn pisze:
buba pisze:Zawsze jak widzę tą chatę to mi żal, że nie przyjechałam tam kilka lat wcześniej i nie udało się załapać na nocleg.

Też mam taki żal. No cóż, za młodym jest ;)

Myślę, że wiek mamy całkiem odpowiedni. Koło roku 2000 to tam bez problemu szło nocować. Tylko żeśmy nie wyczaili tego na czas! Do pierwszej chatki studenckiej pojechałam w kwietniu 2002 na Skalankę - a trzeba było walić na Metysówkę! No ale skąd człowiek miał wiedzieć ze Skalanką się uchowa a Metysówka zniknie i to zaraz?

_laynn pisze:
buba pisze:Na Turbaczu to jest chyba jakas wylęgarnia takich paniuś. Do mnie w tym roku jakaś się rzucała, że piorę koszulkę w umywalce, a przecież wisi kartka, że nie wolno myć butów.

No ale ona może chodzi w koszulce zamiast butów, więc miała (w tym wypadku) rację ;)

Może miała problem z odróżnieniem od siebie róznych kawałków garderoby a i tak chciała się wykazać ;)
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"

na wiecznych wagarach od życia..
Awatar użytkownika
marekw

Postautor: marekw » 2026-02-16, 10:51

Ładna zima,morze pod nogami.Fajnie się trafiło po długiej przerwie od gór.Teraz znów szykownie dosypało,a ja w pracy siedzę do środy.
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2026-02-16, 19:40

IMG_0167.jpeg
IMG_0167.jpeg (4.23 MiB) Przejrzano 81 razy

Rzeczywiście-to będzie udany urlop zimowy! (Choć pod domem śniegu więcej niż tu).