Okulary
- Tępy dyszel
Niestety, dnia Pańskiego 11 listopada 2013 roku, na wycieczce w reglowej części Tatr Wysokich zagubiłem okulary przeciwsłoneczne Uvex Snowsun w kolorze czarnym.
Dziś już niestety nieosiągalne. Nad czym ubolewam.
Dlatego rozglądam się za czymś nowym. Budżet do 200 zł. Czy znana jest Wam marka Arctica ? Proszę o opinię.....
Dziś już niestety nieosiągalne. Nad czym ubolewam.
Dlatego rozglądam się za czymś nowym. Budżet do 200 zł. Czy znana jest Wam marka Arctica ? Proszę o opinię.....
Ostatnio zmieniony 2014-03-10, 16:09 przez Tępy dyszel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tatrzański urwis
- adrians_osw
Ja mam i sprawują się całkiem przyzwoicie - albo inaczej, nie mam do czego się przyczepić
--->>>flickr<<<---
- TataOjciec
Tępy dyszel pisze:Czy znana jest Wam marka Arctica ?
Mam obecnie 2 pary , wcześniej kilka tej firmy i złego słowa nie mogę powiedzieć. Maja nawet modele "ala górskie" z bocznymi osłonkami itp . POLECAM
Ostatnio zmieniony 2014-03-12, 09:00 przez TataOjciec, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do okularów, to używam najtajniejszych modeli Uvex'a SGL204 cena ~69,- czarne i przeźroczyste szkło, szukałem czegoś taniego na rower, w miasto, do auta i powiem że bardzo fajnie się sprawdzają, atutem jest to że są w nich już wszystkie filtry UV A,B i C a w góry używam chyba najlepszego modelu (cena do jakości) jaki udało mi się znaleźć tj: Julbo Sherpa http://bitly.com/JulboSherpa
- Malgo Klapković
Podobne okulary i z tej samej firmy mial kiedys kolega- tylko ze szkla byly takie lustrzane. Bardzo mi sie one podobaly, ale nigdy nie widzialam takowych w sprzedazy ( zeby byly okragle, lustrzane i mialy z bokow skorki)
Takie tez sa moze w tym sklepie? (albo w innym? byle nie za 600zl
Takie tez sa moze w tym sklepie? (albo w innym? byle nie za 600zl
Ostatnio zmieniony 2014-03-13, 17:58 przez buba, łącznie zmieniany 3 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
- Tępy dyszel
Tatrzański urwis pisze:także polecam tą markę
TNT'omek pisze:Znam, nosiłem, chwalę.
TataOjciec pisze:Mam obecnie 2 pary , wcześniej kilka tej firmy i złego słowa nie mogę powiedzieć.
Jakiś czas temu nabyłem model Artica Matterhorn S-194A. Szkła wielkie ale to nic, bo ochrona oczu na wysokim poziomie.
Nie wiem czemu, ale strasznie mi parują od środka. Mimo, że nosze je raczej luźno a same okulary są otoczone ,,gąbęczką". Nie wiem, z czego to parowanie wynika....
Pisząc w skrócie - moja poprzednie Uxex Snowsun były dużo lepsze......
Tępy dyszel pisze:strasznie mi parują od środka. Mimo, że nosze je raczej luźno a same okulary są otoczone ,,gąbęczką".
Paruja ,właśnie przez z powodu tej gąbeczki
Gogle zimowe też mają coś takiego , ale są świetnie wentylowane i maja powłokę anti fog, a w okularach czegoś takiego nie ma i wilgotne oko paruje i robi się troszkę jak w masce do nurkowania
in omnia paratus...