Ford Mondeo mk4
- sprocket73
- Kontakt:
Z autem jest jak z kobietą - tylko pierwszy właściciel je doceni (albo i nie).
Miałem kiedyś skodę 120L czy Dacię jako drugi - nic moc.
Zdecyduj się: model MK4 czy nk4. Dla mnie wszystko jedno. Trują zadek jak ceper i nie kupują (31 postów).
Edit: sprockecie: marna Leganza miała 133KM (mizernie mało), za obecne koniki samej akcyzy (dotyczy aut o pojemności >2l) zapłaciłem kilkanaście kilo, VAT-u jeszcze więcej. Leganzę planowałem komuś w rodzinie/znajomych/ dać, ale nikt jej nie chciał. Na bryczkę byli amatorzy, chociaż posiada tylko 2 pedały.
Edit2: dotychczas bryczką tylko teściowa jeździła do kościoła, stąd ma mały przebieg. Teraz ja pośmigam.
Edit3: zapominam o kolorze ciemnoniebieskim - to uprzejmość dla pani z Galicji.
Miałem kiedyś skodę 120L czy Dacię jako drugi - nic moc.
Zdecyduj się: model MK4 czy nk4. Dla mnie wszystko jedno. Trują zadek jak ceper i nie kupują (31 postów).
Edit: sprockecie: marna Leganza miała 133KM (mizernie mało), za obecne koniki samej akcyzy (dotyczy aut o pojemności >2l) zapłaciłem kilkanaście kilo, VAT-u jeszcze więcej. Leganzę planowałem komuś w rodzinie/znajomych/ dać, ale nikt jej nie chciał. Na bryczkę byli amatorzy, chociaż posiada tylko 2 pedały.
Edit2: dotychczas bryczką tylko teściowa jeździła do kościoła, stąd ma mały przebieg. Teraz ja pośmigam.
Edit3: zapominam o kolorze ciemnoniebieskim - to uprzejmość dla pani z Galicji.
Ostatnio zmieniony 2019-03-13, 14:22 przez ceper, łącznie zmieniany 3 razy.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
- sprocket73
- Kontakt:
Nabijam zatem drugi post off-top. :vlaynn pisze:Ps. Na tamtym forum miałbyś z dwa posty nabite. Tam za część niemerytoryczną posty się nie liczą.
I cóż z tego, że masz owe 320Nm, jeśli do setki zostaniesz w tyle (według danych technicznych obu pojazdów).laynn pisze:Ceper nie tylko konie są ważne.
Nm są nawet ważniejsze. Mój ma 320.
Twoja ma 184. Nic dziwnego, że nazywasz to mizerną...
I ta prędkość maksymalna poniżej dwóch pogan. Mizerniutko to widzę. W lusterku wstecznym byś był przez chwilę.
Podobnie jak z miejscowymi: niby mogliby pracować, ale im się nie chce.
Na zdjęciu nie widać za bardzo - czy lakier jest brylantowy (ostatnio w takich gustuję)?
Edit: znów ten kolor tekstu...
Ostatnio zmieniony 2019-03-13, 15:19 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
- Tępy dyszel
Kilo to przedrostek naukowy. Może sprawiać niektórym osobom problemy, np. urzędnikom gminnych spółek.Tępy dyszel pisze:ceper napisał/a:
zapłaciłem kilkanaście kilo
Płacisz ziemniakami ? Czyżby pogan brakło ?
To odpowiednik tysiaka, czyli 10 pogan lub 5 starych. Makulatury nie noszę, więc chodzi o dwóch Sobieskich.
Ile to jest kilkanaście kilo? Uzbierałoby się wprawdzie na wiele misek ryżu, ale nadal jakieś drobne na waciki.
laynn, 16" koła to miał chyba maluch. Metalic srebrny dawno wyszedł z mody. Co innego brylancik. Lubię go.