a propo's Wyborów, polityki, Unii, standardów, ISO itd
- sprocket73
- Kontakt:
maurycy pisze:********
Ale piszmy poprawnie, a nie z błędami, powinno być: ***** ***
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Najpierw pomyślałem, że Prezes Jarosław rzucił znów temat aborcji jako zasłonę dymną, przed innymi problemami, żeby uwagę odwrócić - bo po cholerę akurat teraz taki temat uruchamiać, skoro mamy na karku wirusowe zawirowania.
Ale teraz myślę, że to plan bardziej cwany. Wiadomo było, że będą ogromne protesty w całym kraju, a więc i wielotysięczne skupiska ludzi, czyli potencjalnie wielki obszar dla rozprzestrzeniania się wira. No i może w tym cały pomysł, żeby wywołać sytuację, a potem będzie można zwalić problemy wzrostu zakażeń i niewydolności służby zdrowia na jakże nieodpowiedzialną część społeczeństwa. Społeczeństwa oczywiście inspirowanego przez wrogów naszego patriotycznego rządu i narodu.
Ale teraz myślę, że to plan bardziej cwany. Wiadomo było, że będą ogromne protesty w całym kraju, a więc i wielotysięczne skupiska ludzi, czyli potencjalnie wielki obszar dla rozprzestrzeniania się wira. No i może w tym cały pomysł, żeby wywołać sytuację, a potem będzie można zwalić problemy wzrostu zakażeń i niewydolności służby zdrowia na jakże nieodpowiedzialną część społeczeństwa. Społeczeństwa oczywiście inspirowanego przez wrogów naszego patriotycznego rządu i narodu.
Przeceniasz strategiczne zdolności Jarosława. Raczej to była wrzutka w tym okresie w nadziei, że jakoś "przyschnie", a tu mleko się wylało.
Ostatnio zmieniony 2020-10-26, 20:57 przez Sebastian, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrek pisze:Najpierw pomyślałem, że Prezes Jarosław rzucił znów temat aborcji jako zasłonę dymną, przed innymi problemami, żeby uwagę odwrócić - bo po cholerę akurat teraz taki temat uruchamiać, skoro mamy na karku wirusowe zawirowania.
Jednoczesnie bedzie mozna zatuszowac wszystkie protesty przeciwko covidowej paranoi - przedsiebiorcow, czy zwolennikow szeroko pojetej wolnosci.. Bo kazdy protest, kazde zgrupowanie na ulicy bedzie mozna obwołac, ze to "te feministki co są za aborcją". Czyli mozna w mediach naglasniac ze to aborcja budzi sprzeciwy a nikt sie nie buntuje przeciw lock downom, histerii i niszczeniu gospodarki. Bo to tylko te baby od "moja d... moja sprawa"... Jak pieknie mozna zatuszowac prawdziwe protesty spoleczenstwa...
A czego nie ma w telewizorze to to nie istnieje... Pięknie cwany i przewrotny plan z tą aborcja wyciagnieta wlasnie teraz z kapelusza... Przypadek? Nie sądze...
Ostatnio zmieniony 2020-10-26, 21:05 przez buba, łącznie zmieniany 4 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Jarosław jest kapitalnym strategiem, ma wszystko przekalkulowane i bezbłędnie potrafi wybudzać w narodzie negatywne emocje gdy do potrzebne. To mu daje władzę nad wszystkim, stały lecz kontrolowany chaos, bo właśnie wtedy łatwiej się rządzi.
Tak na marginesie - właśnie na TVP Info widziałem porównania obecnych protestów do nazistowskich protestów z przed II Wojny Światowej...
Tak na marginesie - właśnie na TVP Info widziałem porównania obecnych protestów do nazistowskich protestów z przed II Wojny Światowej...
- sprocket73
- Kontakt:
Sebastian pisze:Przeceniasz strategiczne zdolności Jarosława. Raczej to była wrzutka w tym okresie w nadziei, że jakoś "przyschnie", a tu mleko się wylało.
Nie do końca. Im nie zależy na zakazie aborcji ze względów ideologicznych czy wiary. Ten temat jest wyłącznie narzędziem, instrumentem podobnie jak wiele innych światopoglądowych, związanych z wiarą, wartościami, patriotyzmem itp.
To nie wewnętrzna potrzeba posłów i posłanek z kryształową moralnością, a wyrachowana gra tymi tematami, które budzą emocje i powodują napięcia.
Pudelek pisze:Piotrek pisze:Tak na marginesie - właśnie na TVP Info widziałem porównania obecnych protestów do nazistowskich protestów z przed II Wojny Światowej...
ciekawi mnie jakie to były nazistowskie protesty przed II wojną światową?
No wlasnie.. Gdzie byly takie protesty? W Polsce?
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"