Sport
-
Vision
Eh co za czasy, jacyś studenci w chwili przerwy pomiędzy nauką i przy okazji wycieczki po Polsce, rozpykali "profesjonalną" drużynę piłki nożnej. Zaś druga "profesjonalna" nasza drużyna ma problemy z tak prostymi i jasnymi sprawami jak przepisy rozgrywek. 
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
Vision pisze:Eh co za czasy, jacyś studenci w chwili przerwy pomiędzy nauką i przy okazji wycieczki po Polsce, rozpykali "profesjonalną" drużynę piłki nożnej. Zaś druga "profesjonalna" nasza drużyna ma problemy z tak prostymi i jasnymi sprawami jak przepisy rozgrywek.
Jak wczoraj przeczytałem te newsy, to witki mi opadły. Tylko w Polsce takie rzeczy.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bton1, łącznie zmieniany 1 raz.
W mieście możesz kogoś znać dziesięć lat i go nie poznać. W górach znasz go na wylot po paru tygodniach.
-
Vision
-
Vision
No jednak, chociaż jest to dosyć śmieszne, że UEFA tak sobie wydaje te decyzje jak popadnie, bo kilka lata temu sytuacja była identyczna w przypadku drużyny z Węgier i skończyło się na paru drobnych. Tyle, że tam awansowała by jakaś bułgarska drużyna, a nie Celtic.
No ale jak wszędzie... są równi i równiejsi. 
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Vision
Bo to wszystko jest przemyślane. Legia po prostu chciała grać w Lidze Europejskiej.
No i za rok już będą w tej fazie grupowej w końcu, bez większych ceregieli.
Liga Europy UEFA 2014/2015
23 maja 2013 - podczas obradującego w Londynie XXXVII Zwyczajnego Kongresu UEFA - sekretarz generalny tej organizacji Gianni Infantino oficjalnie ogłosił decyzję Komitetu Wykonawczego UEFA, że mecz finałowy rozegrany zostanie na Stadionie Narodowym w Warszawie
24 maja 2013 władze UEFA poinformowały, że zwycięzca finału tej edycji Ligi Europy - po raz pierwszy w historii - otrzyma automatyczną kwalifikację do fazy grupowej Ligi Mistrzów sezonu następnego, co ma przyczynić się do wzrostu prestiżu drugiego w hierarchii europejskiego pucharu i stać się regułą także w kolejnych latach.
No i za rok już będą w tej fazie grupowej w końcu, bez większych ceregieli.
Nie polecą, bo to część PZPN, a to państwo w państwie.bton1 pisze:Masakra po prostu.. mam nadzieję, że łby tam polecą, bo to taka patologia, że żal dupę ściska.
Czym wy się w ogóle przejmujecie? Ja nie byłem zainteresowany darmową wejściówką na mecz GKS czy nawet Skry (hala i stadion widoczne z okna). Czy ktoś zauważył lub może jakieś media podały, że niedawno Sejm uchwalił możliwość nieograniczonego dodruku pieniądza oraz zadłużania się (chociaż w konstytucji jest ograniczenie) lub 2 lata temu o tym, że emerytura to przywilej (a nie obowiązek!). Media pieprzą o pierdołach, zaś o istotnych nikt nie zabierze głosu poza niszową opozycją (np. Korwin)
ceper pisze:Nie polecą, bo to część PZPN
Jaka część PZPN? Kierownictwo Legii? ceper, nie doszukuj się konspiracji tam, gdzie jej nie ma, fantasto.
A co do druku gotówki, emerytur itp. - dziś zapadają takie decyzje, jutro mogą być inne, a pojutrze jeszcze inne. Jak sam nie zarobisz, to nikt ci nie pomoże - to jest jedyny słuszny wniosek. Reszta to szczegóły techniczne, które zmieniają się jak w kalejdoskopie.
W mieście możesz kogoś znać dziesięć lat i go nie poznać. W górach znasz go na wylot po paru tygodniach.
nie znam, ale podejrzewam, że niedaleko pada jabłko od jabłoni SB/UB. Pozamykałbym wszelkie dziadostwo na 4 spusty albo niech się samo finansuje na normalnych zasadach (nie przekonacie mnie, że stadiony zarabiają, itp.).bton1 pisze:ceper napisał/a:
Nie polecą, bo to część PZPN
Jaka część PZPN? Kierownictwo Legii? ceper, nie doszukuj się konspiracji tam, gdzie jej nie ma, fantasto.