Znowu?Dobromił pisze:Na Canal + Seriale oglądam Imię Róży. Wczoraj zabili Adamczyka Piotra …
Fajny film wczoraj widziałem(am)
- Homunculus
Dla obiektywnych forumowiczów polecam , przemilczany dokument z 2005 roku, rzucający inne światło na zjawisko pedofilii w Polsce.
Kiedyś leciał w telewizji , ale od paru dni jest na YT , po ilości odsłon widać że nie ma szału w porównaniu z tym ostatnim filmem Sekielskich.
https://www.youtube.com/watch?v=gdHpr3TkaXM
Kiedyś leciał w telewizji , ale od paru dni jest na YT , po ilości odsłon widać że nie ma szału w porównaniu z tym ostatnim filmem Sekielskich.
https://www.youtube.com/watch?v=gdHpr3TkaXM
there is no money and will not be
JVR
JVR
Nie ma tam żadnego innego światła, nie jest to też nowość, sama data dokumentu o tym świadczy.
Nikt nie twierdzi, że zjawisko pedofilii występuje jedynie w KK.
Ale to chyba specjalnie nie dziwi? Powody, dla których ta patologia akurat wśród duchownych szczególnie bulwersuje były tu już niejednokrotnie wyjaśniane. Jeśli ktoś tego nie rozumie - to pewnie woli nie rozumieć.
Nikt nie twierdzi, że zjawisko pedofilii występuje jedynie w KK.
Homunculus pisze:po ilości odsłon widać że nie ma szału w porównaniu z tym ostatnim filmem Sekielskich
Ale to chyba specjalnie nie dziwi? Powody, dla których ta patologia akurat wśród duchownych szczególnie bulwersuje były tu już niejednokrotnie wyjaśniane. Jeśli ktoś tego nie rozumie - to pewnie woli nie rozumieć.
Ostatnio zmieniony 2019-05-25, 08:53 przez Prezes, łącznie zmieniany 1 raz.
Eee, a myślałem, że to będzie film o murarzach-pedofilach, co to ich przenosili z budowy na budowę
PS>to nawet zabawne jest jak od kilkunastu dni prawactwo usiłuje rozmyć kościelną pedofilię mówiąc i pisząc o wszystkim innym, tylko nie o tym
PS>to nawet zabawne jest jak od kilkunastu dni prawactwo usiłuje rozmyć kościelną pedofilię mówiąc i pisząc o wszystkim innym, tylko nie o tym
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
- telefon 110
Homunculus pisze:Kiedyś leciał w telewizji , ale od paru dni jest na YT , po ilości odsłon widać że nie ma szału w porównaniu z tym ostatnim filmem Sekielskich.
Bo to jest inna klasa dzieła co wypada stwierdzić mimo pełnej skromności postawy twórcy.
Oddziałuje na serca i umysły.
http://telewizjarepublika.pl/napastnik- ... 81148.html
- telefon 110
Adrian 17 pisze: nie znacie jakiś dobrych filmów a najlepiej o górach
"Siedem lat w Tybecie" za free.
https://www.cda.pl/video/5705029d
Może być ?
Ja ostatnio oglądałem taki film i bardzo mi się spodobał. Bardzo polecam.
Mężczyzna imieniem Ove
Taka historia typowego społeczniaka osiedlowego, który na wyrost sobie wziął swoją role... ale fajne humorystyczne wstawki, no podobało mi się bardzo. Szwedzie kino, ale jak dla mnie na dobrym wysokim poziomie...
Fajnie tam rywalizowali między sobą sami sąsiedzi... że typowy Szwed powinien poruszać się SAAB'em, a nie jakimś niemieckim Audi. Jak to Szwed nazwał. Typowy kierowca Audi... to 4 zera na masce, plus piąte za kierownicą...
Mężczyzna imieniem Ove
Taka historia typowego społeczniaka osiedlowego, który na wyrost sobie wziął swoją role... ale fajne humorystyczne wstawki, no podobało mi się bardzo. Szwedzie kino, ale jak dla mnie na dobrym wysokim poziomie...
Fajnie tam rywalizowali między sobą sami sąsiedzi... że typowy Szwed powinien poruszać się SAAB'em, a nie jakimś niemieckim Audi. Jak to Szwed nazwał. Typowy kierowca Audi... to 4 zera na masce, plus piąte za kierownicą...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 6 razy.
Dziś na ATM Rozrywka Gang Olsena idzie na wojnę - obejrzyjcie chociaż 2 minutki.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DKBW6sBwuoM&feature=youtu.be&t=55[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DKBW6sBwuoM&feature=youtu.be&t=55[/youtube]
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Obejrzałem 2 odcinki nowego Wiedźmina (wkrótce pociągnę resztę).
Cóż, wrażenia mieszane, źle nie jest ale szału nie ma. Serial wyprodukowany efektownie jednak aktorstwo trochę sztywne, statyczne, takie powiedzmy jak z Klanu . Może się jednak jeszcze rozkręci.
Wieszano psy po polskim Wiedźminie i fakt, film się trochę kupy nie trzymał i wyszedł kiepsko ale serial był bardzo przyjemny, czytelny, naturalny, z dobrymi proporcjami, bez dłużyzn nijakich (a te w nowym się zdarzają). I przede wszystkim widać, że Żebrowski to aktor dynamiczny, zdolny i bardziej mi podchodzi w tym przypadku niż H.Cavill.
No, ale zobaczymy, może Netflixowy hit się rozkręci - na co liczę.
Cóż, wrażenia mieszane, źle nie jest ale szału nie ma. Serial wyprodukowany efektownie jednak aktorstwo trochę sztywne, statyczne, takie powiedzmy jak z Klanu . Może się jednak jeszcze rozkręci.
Wieszano psy po polskim Wiedźminie i fakt, film się trochę kupy nie trzymał i wyszedł kiepsko ale serial był bardzo przyjemny, czytelny, naturalny, z dobrymi proporcjami, bez dłużyzn nijakich (a te w nowym się zdarzają). I przede wszystkim widać, że Żebrowski to aktor dynamiczny, zdolny i bardziej mi podchodzi w tym przypadku niż H.Cavill.
Piotrek pisze:Obejrzałem 2 odcinki nowego Wiedźmina (wkrótce pociągnę resztę).
Szanowny Bydlaku - a jak z nawiązaniami do dzieła literackiego ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu