Literatura pseudofaktu
Pudelek pisze:skoro wytacza się z każdego zakątka przestrzeni publicznej...
O tym też jest w tej książce.
Więc czytajmy ją szybko nim zapłonie na stosie miłości.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- Malgo Klapković
Ostatnio przeczytałam książkę o Brygadzie Świętokrzyskiej, wersja jest oczywiście fabularyzowana. Trochę mi zajęło czytanie, bo to tomiszcze 800-stronowe, ale lubiącym wątki historyczne w literaturze mogę szczerze polecić.
Elżbieta Cherezińska "Legion"
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/182431/legion
Elżbieta Cherezińska "Legion"
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/182431/legion
Ostatnio połknąłem "Zdarzyło się pierwszego września (albo kiedy indziej)" słowackiego pisarza Pavla Rankova. Rzadko w Polsce można poczytać Słowaków... to opowieść o trzech przyjaciołach - Żydzie, Węgrze i Czechu - z Levic, którzy przez kilka dekad rywalizują o względy pięknej Słowaczki W tle wielka i mniejsza polityka, która nie oszczędza bohaterów. Wciąga!
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Pudelek pisze:Ostatnio połknąłem "Zdarzyło się pierwszego września (albo kiedy indziej)" słowackiego pisarza Pavla Rankova. Rzadko w Polsce można poczytać Słowaków... to opowieść o trzech przyjaciołach - Żydzie, Węgrze i Czechu - z Levic, którzy przez kilka dekad rywalizują o względy pięknej Słowaczki W tle wielka i mniejsza polityka, która nie oszczędza bohaterów. Wciąga!
Czytałam recenzję tej książki ale samej książki jeszcze nie dorwałam, a chciałabym przeczytać.