Się dzieje
Mam gdzieś jego autograf z rysunkiem Tytusa. Przyjechał kiedyś do Domu Kultury, miało być spotkanie z dziećmi, a okazało się, że połowa gości to stare konie Dożył pięknego wieku.
Prawdę napisawszy jego komiksy były najlepsze te do 1989 roku. Potem już jakoś mniej ciekawiły.
Prawdę napisawszy jego komiksy były najlepsze te do 1989 roku. Potem już jakoś mniej ciekawiły.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Pudelek pisze:Potem już jakoś mniej ciekawiły.
Potem były częściowo na zamówieni. Wkładał Tytusa w różnego rodzaju "wydarzenia historyczne".
Kilka lat temu wyszły wznowienia pierwszych dwudziestu paru pierwszych odcinków.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Dobromił pisze:Potem były częściowo na zamówieni. Wkładał Tytusa w różnego rodzaju "wydarzenia historyczne".
i za bardzo kręcił się wokół jednej opcji politycznej.
Dobromił pisze:Kilka lat temu wyszły wznowienia pierwszych dwudziestu paru pierwszych odcinków.
ja mam jeszcze kilka oryginałów z lat 80. Kupowało się je za śmieszne pieniądze, teraz pewno byłyby nieco droższe.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Pudelek pisze:ja mam jeszcze kilka oryginałów z lat 80.
Tez mam. W trochę dziwnym stanie
W tych wznowieniach pierwsze trzy ( ? ) wyszły w wersji : strona czarno - biała / strona kolorowa / strona czarno - biała/ …
Uwielbiam scenę jak w kopalni Romek biegnie i krzyczy : "Szkielet ! Szkielet !". Podchodzi Tytus i stoicko pyta : "Żywy ?"
Warto obejrzeć, szczególnie od 3:30, jak restauratorka punktuje sanepid. Szczególnie odnośnie wejścia na kuchnie
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PGJ4DabzHcQ[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PGJ4DabzHcQ[/youtube]
Ostatnio zmieniony 2021-01-26, 21:23 przez Piotrek, łącznie zmieniany 2 razy.
"Pani uczy sanepid i policje prawa" - te szakale to by trzeba uczyć kijem. Albo seria z kałacha!
Szkoda, ze ci wszyscy restauratorzy i hotelarze sie juz w marcu nie zorientowali, ze to całe zamykanie jest totalnie bezprawne. I wtedy murem nie pokazali fucka rzadowej mafii. Latwiej byloby nie zamknac niz teraz otwierac - jak mleko i tak sie juz rozlało i wszystko jest na granicy upadku (a moze juz i za...)
Ale widac racjonalne myslenie wlacza sie dopiero jak zacznie byc głodno...
Szkoda, ze ci wszyscy restauratorzy i hotelarze sie juz w marcu nie zorientowali, ze to całe zamykanie jest totalnie bezprawne. I wtedy murem nie pokazali fucka rzadowej mafii. Latwiej byloby nie zamknac niz teraz otwierac - jak mleko i tak sie juz rozlało i wszystko jest na granicy upadku (a moze juz i za...)
Ale widac racjonalne myslenie wlacza sie dopiero jak zacznie byc głodno...
Ostatnio zmieniony 2021-01-26, 22:15 przez buba, łącznie zmieniany 4 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Cóż, narazie mogą się postawić, bo w sądzie w razie czego restaurator raczej wygra. Ale nie wiadomo jak długo taka możliwość będzie istniała. Bo jak już poczyszczą w ramach reformy wszystkie sądy, a sędziowie będą partyjni lub obawiający się "góry" w przypadku nieodpowiedniego dla rządy wyroku, to i restauratorom się skończy. Z reszta wtedy to nam wszystkim dostanie się po dupie jak przyjdzie się sadzić z państwem lub partyjniakiem.
Mam pomysł na noszenie 3 maseczek. Jednocześnie. Kto przebije moją ofertę ochrony?
https://nt.interia.pl/raporty/raport-ko ... e=worthsee
Piotrek pisze:Bo jak już poczyszczą w ramach reformy wszystkie sądy, a sędziowie będą partyjni lub obawiający się "góry" w przypadku nieodpowiedniego dla rządy wyroku, to i restauratorom się skończy. Z reszta wtedy to nam wszystkim dostanie się po dupie jak przyjdzie się sadzić z państwem lub partyjniakiem.
Wtedy to dupa zbita... Kazde bezprawie klepną i w sądzie Strach sie bać... A juz pokazali co potrafia
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
ceper pisze:Mam pomysł na noszenie 3 maseczek. Jednocześnie. Kto przebije moją ofertę ochrony?
Przebijam!! Mysle ze lepsza byłaby jedna maseczka ale z takiej mocno podgumowanej folii. Wiesz - jak sztormiak! Zeby nie przepuszczala wody ani powietrza - to wtedy jeszcze mniej wirusow wleci! (a i inne problemy się rozwiążą
Ostatnio zmieniony 2021-01-27, 19:48 przez buba, łącznie zmieniany 3 razy.