Się dzieje
Sam jestem ciekawy. Ale zapowiadają, że w poniedziałek ma się w Karpaczu otworzyć... 100 hoteli (pewnie obiektów noclegowych, bo tyle hoteli to nie ma chyba w całym powiecie):
https://next.gazeta.pl/next/7,173953,26 ... =BoxOpImg5
Rząd mógł łagodzić obostrzenia po swojemu, tak, żeby to miało ręce i nogi, a tak będzie miał wolną amerykankę. Ale przynajmniej będzie miał na kogo zwalić w razie wzrostu zakażeń.
https://next.gazeta.pl/next/7,173953,26 ... =BoxOpImg5
Rząd mógł łagodzić obostrzenia po swojemu, tak, żeby to miało ręce i nogi, a tak będzie miał wolną amerykankę. Ale przynajmniej będzie miał na kogo zwalić w razie wzrostu zakażeń.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Pudelek pisze:Z tymi umowami to bym uważał. Ile osób ("statystów") będzie pamiętać, aby później zgłosić je do skarbówki, nawet jeśli będą opiewać na np. 1 złotówkę? Urzędy już będą czekać na takich delikwentów z karami (bodajże 5 tysięcy złotych).
Dzień dobry.
Czy mógłbyś wskazać choć jeden przypadek nałożenia przez US mandatu w wysokości 5 000 zł za niewykazanie w zeznaniu rocznym jakiegokolwiek dochodu ?
Nie wskażesz bo nie ma takich przypadków. Petent jest wzywany, składa korektę i ewentualnie wpłaca kwotę dopłaty z odsetkami.
Bardzo Cię proszę - nie zniżaj się do poziomu cepra.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Pudelek pisze:Ale przynajmniej będzie miał na kogo zwalić w razie wzrostu zakażeń.
Pierwszą ofiarą tego buntu jest Sasin. Przed buntem. Zostanie tak nazwany w TVP.
- sprocket73
- Kontakt:
Miałem parę kontaktów z US.
Raz było to coś związanego z mieszkaniem. Straszna biurokracja, ale szło załatwić jak należy. Drugi raz z kolei moja duża wpadka, z niewiedzy i lenistwa nie rozliczyłem najmu. Zostałem wezwany i również szło wszystko załatwić bez kary.
Tam pracują ludzie, a nie gestapo
p.s.
Chociaż to było za Tuska - teraz mogło się pozmieniać
Raz było to coś związanego z mieszkaniem. Straszna biurokracja, ale szło załatwić jak należy. Drugi raz z kolei moja duża wpadka, z niewiedzy i lenistwa nie rozliczyłem najmu. Zostałem wezwany i również szło wszystko załatwić bez kary.
Tam pracują ludzie, a nie gestapo
p.s.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
sprocket73 pisze:p.s.
Na plus.
Dobromił pisze:Nie wskażesz bo nie ma takich przypadków.
spokojnie. Jeszcze kilka lat temu policja i prokuratura też nie była wykorzystywana jako bijące serce partii. I nas was przyjdzie czas, jeśli się okaże, że taką metodę walki z obostrzeniami (czyli z rządem) wybiorą obywatele.
Sorry, ale od pewnego czasu większość urzędników i tym podobnych tego państwa traktuję jako członków PiSu. Tak na wszelki wypadek, najwyżej się potem mile zdziwię.
Pudelek pisze:Sorry, ale od pewnego czasu większość urzędników i tym podobnych tego państwa traktuję jako członków PiSu. Tak na wszelki wypadek, najwyżej się potem mile zdziwię.
No tak mnie jeszcze nikt nie nazwał
Życie lubi zaskakiwać
PS>napisałem "większość"
PS>napisałem "większość"
Ostatnio zmieniony 2021-01-15, 13:05 przez Pudelek, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-kor ... Id,4988542
To się może niedobrze skończyć, ludzie są doprowadzeni do ostateczności i na takie kontrole mogą naprawdę różnie reagować...
To się może niedobrze skończyć, ludzie są doprowadzeni do ostateczności i na takie kontrole mogą naprawdę różnie reagować...
U nas na razie kwestia mandatów ale kto wie... bo metodyka podobna.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... d,79cfc278
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... d,79cfc278
Ostatnio zmieniony 2021-01-15, 20:23 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.