Piwo...
Browar ma swoją stronkę
http://browarwasosz.pl/
http://browarwasosz.pl/
Tatrzański urwis pisze:A właśnie , jakie znacie mocniejsze piwa tak powyżej 7% z mniej znanych browarów
Senojo Vilniaus piwo ciemne z przyprawami, 8.2%, browar Vilniaus Alus (litewskie) ale kupione w Polsce w sklepie typu "swiat alkoholi". Nie lubie mocnych piw ale to jest pyszne!!
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
Ja z Raciborskich zrezygnowałem, bo strasznie się popsuły. Słodkawe jakieś, niektóre zaś tak paskudne, walące metalem, że fe. Choć to też może być wina knajpy, w której ją podają: w sobotę piłem Raciborskie klasyczne i było pijalne. Ale potem skosztowałem lanego Rychtara i przy tym zostaliśmy już
Rżnięte z tych Raciborskich to chyba jeszcze najbardziej trzyma stary poziom.
W ogóle zauważyłem ciekawą zmianę przy Raciborskim Zielonym: kiedyś po nalaniu było ono brązowe i dopiero pod wpływem ciepła powietrza i rąk stawało się zielone. Dziś od razu leci z kranu zielone. O czym to może świadczyć??
Rżnięte z tych Raciborskich to chyba jeszcze najbardziej trzyma stary poziom.
W ogóle zauważyłem ciekawą zmianę przy Raciborskim Zielonym: kiedyś po nalaniu było ono brązowe i dopiero pod wpływem ciepła powietrza i rąk stawało się zielone. Dziś od razu leci z kranu zielone. O czym to może świadczyć??
Ostatnio zmieniony 2016-04-12, 20:07 przez Pudelek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu z kolegą się zgodzę,lepsze od koncerniaków.Moja opinia o Raciborskim opiera się na tym że mieszkam blisko Raciborza i degustowałem je zaraz po debiucie tego piwa na rynku konsumenckim.Tylko cenowo nie może się przebić z innymi firmami,tak jak w gastronomii jak i w sprzedaży detalicznej.Co nie zmienia pozytywnej mojej opinii o tej firmie. ,choć tak jak wspominałem lekko loty obniżyli.laynn pisze:No dopiero co je pierwszy raz spróbowałem. Więc nie mam skali porównania. I tak dużo lepsze od koncerniaków.