Głosowanie na zdjęcie sierpnia - trzeba wejść do sekcji "Fotografia górska i nie tylko" - nie ma linka na głównej, mój błąd.
Quiz Polska niegórska
Quiz Polska niegórska
Przyszedł mi kilka dni temu pomysł na zorganizowanie nowego Quizu na GBG - chodzi mi quiz dotyczący Polski, ale z wyłączeniem gór. Wprawdzie forum na góry w nazwie, ale patrząc choćby po relacjach pozagórskich sporo z nas zwiedza Polskę wzdłuż i wszerz. No to zaczynamy, licząc na aktywność forumowiczów i fajną zabawę. Zasady jak w pozostałych quizach.
Pierwsza zagadka: Skoro dotychczas zadawaliśmy sobie górskie pytania, to na początek sięgam wgłąb - jaki podziemny obiekt zwiedzam?
Pierwsza zagadka: Skoro dotychczas zadawaliśmy sobie górskie pytania, to na początek sięgam wgłąb - jaki podziemny obiekt zwiedzam?
- kristoff73
- kristoff73
- kristoff73
Żartowałem oczywiście. W wielu miejscach w Karpatach i Sudetach jest nad wyraz płasko.
I na odwrót - na nizinach nierzadko natrafić można na mocno pofalowany krajobraz. Na przykład tutaj:
Widoczek z tej wieży widokowej jest taki:
Gdzie to?
I na odwrót - na nizinach nierzadko natrafić można na mocno pofalowany krajobraz. Na przykład tutaj:
Widoczek z tej wieży widokowej jest taki:
Gdzie to?
Ostatnio zmieniony 2020-04-11, 18:27 przez Cisy2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nie, wieża i jezioro z moich fotografii oddalone są coś około 30 km na płd-wsch. od jeziora Hańcza (i Głazowiska Łopuchowskiego)
Na swoją pieszą wycieczkę wybrałem się po nocy spędzonej w stanicy wodnej PTTK nad jeziorem...
Nazwę tego jeziora (sporego) potraktujmy jako rozwiązanie zagadki. To jezioro ze zdjęcia nr 2 to znacznie mniejszy akwen, leżący nieco na północ od jeziora ze stanicą PTTK.
Na swoją pieszą wycieczkę wybrałem się po nocy spędzonej w stanicy wodnej PTTK nad jeziorem...
Nazwę tego jeziora (sporego) potraktujmy jako rozwiązanie zagadki. To jezioro ze zdjęcia nr 2 to znacznie mniejszy akwen, leżący nieco na północ od jeziora ze stanicą PTTK.