Rebusy :)
Główny Szlak Beskidzki?
edit: mój szlaczek był ładniejszy
edit: mój szlaczek był ładniejszy
Piękniejsza połowa słyszała o nim.darkheush pisze:połowa inteligentnych form życia w obserwowalnym kosmosie słyszało o Brts
Ostatnio zmieniony 2018-01-28, 20:23 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Ramek brak - dlaczego? Grey'a też. 10 minut temu nie znałem "cosika" o iloczynie zerowym i sumie=18.
Miłej zabawy. Dodam grafikę jako podpowiedź.
Miłej zabawy. Dodam grafikę jako podpowiedź.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Darek nie odróżnia kolorów, a to ma znaczenie (jest to moneta, bez znaczenia). Grey to nie jest - mowa o monecie.
Słyszałaś o prawym przycisku myszy w Chrome? I odpowiedź prawie gotowa.vidraru pisze:Gówno widać na tym dziele grafiki,
ceper pisze:Słyszałaś o prawym przycisku myszy w Chrome?
A słyszałeś o nadawaniu rozdzielczości obrazom? Osobiście nie używam takich beznadziejnych przeglądarek, ale wolny kraj, wolny wybór P. S. uczepiłeś się tego Greya, lubisz być chłostanym czy wolisz chłostać Czy tylko na marzeniach się kończy? Może to trop do odgadnięcia rebusa...
Zgadza się i zadajesz.gość pisze:Czyżby Matragona?
vidraru, ostatnio był problem z kolorem srebrnym (srebro Ag), gdy Darek uważał go za szary lub chciał śpiewać. Nie chciałem mu na to pozwolić, dlatego należało wykluczyć wątpliwości z kolorem szarym.
Klikasz myszką na podanym obrazku i masz podpowiedź z obrazem Matrona.
Srebrną (Ag) monetę umieściłem w 2/3 szerokości obrazu, bo "ag" należy wstawić w cca 4/7 pierwotnego wyrazu (po czwartym znaku).
Nikogo nie zmuszam do stosowania konkretnych przeglądarek, bo matematyka jest królową nauk.
Do rozwiązania wchodziły w grę wysokości 909 oraz 990 (dla czterocyfrowych byłoby zbyt dużo kombinacji i za trudne). Po kolejnej podpowiedzi wykluczyłem 909, została zatem wysokość 990, zaś na słowa "góra szczyt 990" wujek daje świetne wyniki. Trza polubić wujka.
vidraru, ja tu o kolorach, a Ty takie bezeceństwa wypisujesz. Na szczęście jest po godz. 22.
gość, rozwiązałaś rebus wzorując się grafiką czy matematycznie?
Ostatnio zmieniony 2018-01-28, 22:33 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłby to Staw Smreczyński, gdyby nie przekreślone świerki. Grafika po prawej jest "podrasowana", więc strzelę na Czarny Staw pod Rysami.
Staw Ciemnosmreczyński?
Edit: Niżni, Wyżni czy Stawy Ciemnosmreczyńskie?
Edit: Niżni, Wyżni czy Stawy Ciemnosmreczyńskie?
Ostatnio zmieniony 2018-01-28, 23:57 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.