Wieści z gór
- Tatrzański urwis
- Malgo Klapković
Piotrek pisze:Za dużo marudzicie . Jest całkiem fajny pomysł i bardzo dobrze, niczemu nie szkodzi a w efekcie może pomóc, bo się pod samym parkiem może choć trochę luźniej zrobi.
Jeżeli sprawa się rozwinie i będzie na taki transport wzięcie to i wcześniejsze kursy się pewnie pojawią.
Jestem tego samego zdania
nie pojawi się, kilka, (no może kilkanaście ) lat temu czekałem z godzinę na parkingu w oczekiwaniu na "komplet" , w końcu bodajże wpół do ósmej wyjechał - bez kompletu. To by najpierw musiał być poprzedzone jakąć akcją informacyjną, ale wtedy być może przyszło by 20 osób i ktoś by się nie zabrał i co ? Nie sądzę zresztą, by w samym Zakopanem mieszkało wielu z tych, co to o świcie w Tatry.. , a przynajmniej tylu, by zagwarantować równomierne i opłacalne obłożenie linii z jednoczesnym zapewnieniem zabrania kazdego chętnego.
Zwróćcie uwagę również na fakt, że "odpowiednio wczeście" to dla jednego będzie wpół do piątej, a dla drugiego szósta. Taksówka do Moka (umówiona ) kosztuje stówkę. czy więc nie łatwiej sobie pojechać incydentalnie (25 od osoby), niż szarpać z busami ? . A jeśli ktoś chce do Palenicy codziennie, to bez sensu, by mieszkał z Zakopanem
Zwróćcie uwagę również na fakt, że "odpowiednio wczeście" to dla jednego będzie wpół do piątej, a dla drugiego szósta. Taksówka do Moka (umówiona ) kosztuje stówkę. czy więc nie łatwiej sobie pojechać incydentalnie (25 od osoby), niż szarpać z busami ? . A jeśli ktoś chce do Palenicy codziennie, to bez sensu, by mieszkał z Zakopanem
luknij na moje panoramy i galerie
Nie chciałbym dzielić czy szufladkować ludzi, ale wg. mnie członkowie tego forum nie są grupą docelową dla tych busów. Ten bus jest dla rodziny z dziećmi, która w poniedziałek pójdzie nad Morskie Oko, we wtorek do Piątki, a w czwartek (bo środa będzie odpoczynkiem na Krupówkach) wyskoczą na Gęsią szyje. To już jest 6 kursów tygodniowo. Ludzie, którzy chcieliby wyjechać o 5, żeby potem cisnąć na Rysy stanowią tak mały procent wszystkich turystów wbijających na Palenice, że nie trzeba się nimi przejmować.
dagomar pisze:nie pojawi się, kilka, (no może kilkanaście ) lat temu czekałem z godzinę na parkingu w oczekiwaniu na "komplet" , w końcu bodajże wpół do ósmej wyjechał - bez kompletu.
Ale to raczej nie był TPN-owski bus, tylko zapewne prywatny..
Poza tym ta cała akcja jest zapewne sezonowa i taki busik ok.6 też winien hulać sezonowo.
Opcji jest mnóstwo, każdy znajdzie coś dla siebie - jeden busik TPN-u, drugi busik prywatny, trzeci taryfę, a czwarty pojedzie swoim wozem. Wszystkim nie dogodzisz.
W mieście możesz kogoś znać dziesięć lat i go nie poznać. W górach znasz go na wylot po paru tygodniach.
to były czasy, gdy busy to były busy , o TPN-owskich nikt nie słyszał, na Krupówkach działała kawiarnia, a nie hotel Giewont, na bazar szło się przejściem w paski, a nie pod spodem, a na bazarze stali Ruscy, którzy za 200 sprzedawali lornetę 24x z dalmierzem, a za 500 noktowizor Speznazu
luknij na moje panoramy i galerie
Odchodząc od tematu busów, taki news znalazłem : http://off.sport.pl/off/1,111379,163922 ... BoxSlotIMT
Jaszczur pisze:Nie chciałbym dzielić czy szufladkować ludzi, ale wg. mnie członkowie tego forum nie są grupą docelową dla tych busów. Ten bus jest dla rodziny z dziećmi, która w poniedziałek pójdzie nad Morskie Oko, we wtorek do Piątki, a w czwartek (bo środa będzie odpoczynkiem na Krupówkach) wyskoczą na Gęsią szyje.
Ja z przyjemnością skorzystam z takiego kursu. Żeby się przespacerować ( w półbutach na przykład ) do Morskiego Oka.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Ale busy to inna sprawa (choć i oni teraz mają rozkład którego powinni się trzymać), natomast w tym przypadku to będą napewno regularne kursy ze stałym rozkładem bez względu na obsadzenie, coś jak kiedyś PKS.
Jaszczur dobrze kombinuje, zamysł jest chyba właśnie dla takich osób o jakich mówi ale nie wyklucza to tego, że gdyby zainteresowanie było duże to i wcześniejsze kursy sie pojawią.
Jaszczur dobrze kombinuje, zamysł jest chyba właśnie dla takich osób o jakich mówi ale nie wyklucza to tego, że gdyby zainteresowanie było duże to i wcześniejsze kursy sie pojawią.
O ile w ogóle się pojawią.
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3 ... ,id,t.html
Dutki, Panie, dutki
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3 ... ,id,t.html
Dutki, Panie, dutki