Magdalena Gorzkowska nie zdobędzie zimą K2 i nie zostanie pierwszą Polką zimą na szczycie drugiej najwyższej góry świata. Polka wróciła do bazy i prawdopodobnie zażądała ewakuacji helikopterem do szpitala.
Wieści z gór
To koniec. Pani autopromocja nie zdobędzie K2. Ale co będzie można opowiadać no kolejnych prelekcjach i pokazywać na kolejnych fotkach prężące się ciało i wyskubane brwi to jej
Ostatnio zmieniony 2021-02-03, 19:44 przez Pudelek, łącznie zmieniany 1 raz.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
- sprocket73
- Kontakt:
Niestety podobno zawezwała helikopter. Założę się, że nie miała raczków.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Czekałem za tą wiadomością. Na początku gdy pisała o planach napisałem o realiach wejścia to się ludzie pruli do mnie na instagramie.
Tak tylko widziałem jej relacje na insta, gdzie albo była słodka fotka, albo gadanie o pogodzie/bezpieczeństwie. To nie jest góra na takie paplanie.
Tak tylko widziałem jej relacje na insta, gdzie albo była słodka fotka, albo gadanie o pogodzie/bezpieczeństwie. To nie jest góra na takie paplanie.
Ostatnio zmieniony 2021-02-03, 23:10 przez Coldman, łącznie zmieniany 1 raz.
Coldman pisze:Na początku gdy pisała o planach napisałem o realiach wejścia to się ludzie pruli do mnie na instagramie.
Zaimponowałeś mi. Jak te realia opisałeś ?
Coldman pisze:To nie jest góra na takie paplanie.
A które są ?
Coldman pisze: na insta
A czy na insta skomentowałeś też wejście 10 Nepalczyków ?
sprocket73 pisze:Niestety podobno zawezwała helikopter.
Raczej "poprosiła". To raczej trochę zmienia postać rzeczy
Oj … zaczęło się i u nas
Biedna pani Gorzkowska. Teraz dowie się o sobie wszystkiego
Tak z podobnej beczki - Sokół, czy Ty ją kojarzysz na żywo ? Bo ponoć ona z Bytomia. I raczej tam nie mieszka zbyt wiele osób, które w tak młodym wieku były na trzech 8 - tysięcznikach.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
laynn pisze:Nigdy helikoptera nie wzywałem, ani nie prosiłem
Ja raz czekałem … To mnie złośliwi koledzy znieśli do doliny i autem mnie do szpitala zwieziono …
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Prezes pisze:Ja bym się Pani Magdy naprawdę nie czepiał. Osiągnięcia w zasadzie niewiele gorsze od narodowej wyprawy gierojów, po której pozostały głównie niesmak i parę kiepskich książek.
tyle, że w tej narodowej wyprawie było kilku, którzy naprawdę chcieli i mogli zdobyć ten szczyt. Tutaj od początku jedynym celem była promocja siebie, cycków i sponsora, nikt "w środowisku" nie dawał jej szans na wejście. Podobnie jak w innych swoich przypadkach musiałaby być wciągnięta na szczyt przez Szerpę, więc dobrze, że zawróciła, bo przynajmniej tamten nie musi tak ryzykować.
Naprawdę polecam Wam kiedyś prelekcję z jej udziałem, wrażenia niezapomniane Miałem po niej wrażenie, że ludzie wjeżdżający na Kasprowy w szpilkach posiadają więcej rozumu niż ta pani
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
- kristoff73
Mont Blanc, Aconcagua, Kilimandżaro, Mount Everest, Makalu, Manaslu - jeśli młoda kobieta wchodzi wchodzi na te szczyty (i parę innych), to według mnie coś sobą reprezentuje i dobrze rokuje na przyszłość. W przeciwieństwie do hejterów, żartownisiów, zazdrośników i innych maluczkich, w tym takich, co nigdy w górach wysokich nie byli ale na wszystkim się znają, dobrze jej życzę.
Бродяга. Снусмумрик. Бомж.
Dobromił pisze:Coldman pisze:Na początku gdy pisała o planach napisałem o realiach wejścia to się ludzie pruli do mnie na instagramie.
Zaimponowałeś mi. Jak te realia opisałeś ?
Streściłem ludziom warunki i historie prób. Jak ktoś nie w temacie to nie znał skali trudności i szczęścia jakie trzeba mieć na taką górę. To tak samo jak ludzie nie zdają sobie sprawy jak mała szansa jest na wygraną w Lotto
kristoff73 pisze:Mont Blanc, Aconcagua, Kilimandżaro, Mount Everest, Makalu, Manaslu - jeśli młoda kobieta wchodzi wchodzi na te szczyty (i parę innych), to według mnie coś sobą reprezentuje i dobrze rokuje na przyszłość. W przeciwieństwie do hejterów, żartownisiów, zazdrośników i innych maluczkich, w tym takich, co nigdy w górach wysokich nie byli ale na wszystkim się znają, dobrze jej życzę.
Ja też jej dobrze życzę. Te wszelkie komentarze w jej kierunku to kwestia jej postawy o której koledzy wyżej napisali. Tylko dzięki temu rozgłosowi nie braknie jej kasy na następne podboje.
Byłem zdziwiony jak osoby niezwiązane z górami nagle gdzieś tam przy mnie wspominały o tym temacie, a jak teraz Szerpowie zdobyli szczyt to tym bardziej się wszyscy zainteresowali.
Teraz tylko czekać na jej książkę
Ostatnio zmieniony 2021-02-04, 22:48 przez Coldman, łącznie zmieniany 1 raz.