Zmazana biała plama na mapie... |
Autor |
Wiadomość |
Lidka
Lidka

|
Wysłany: 2022-12-10, 06:43
|
|
|
Cytat: | A Ty nie byłeś na Lachowie? Lachówie? Kurka jak się to odmienia ? |
na moje oko: na Lachów Groniu
Też bardzo lubię tamtą stronę BŻ, pusto i sielsko, a śnieg dodaje smaku, jak cukier puder na pączku |
_________________ Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton). |
|
|
|
 |
laynn

|
Wysłany: 2022-12-10, 12:31
|
|
|
Wolałbym tam późnym latem czy jesienią jednak wędrować, albo śnieżną zimą, no ale po co odwlekać?
Lachów Groniu...ech jak zwyczajnie |
|
|
|
 |
opawski1

|
Wysłany: 2022-12-10, 14:27
|
|
|
Dopisała Ci pogoda, takie łagodne początki zimy.
Też lubię tę część Beskidu Żywieckiego Spokojnie tam, nikogo nie spotykasz, a widoczków sporo. Żywieckiego bo podobnie jak Ty zupełnie nie pasuje mi przerzucenie tej części do Makowskiego.
Lachów Groń i Jałowiec odwiedziłem w zeszłym roku, Mędralową w tym, jednak mam do przejścia tam jeszcze kilka szlaków. Jakiś biwak w tej okolicy też byłoby fajnie się wybrać i powitać/pożegnać dzień na którejś hali. |
_________________ MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/ |
|
|
|
 |
laynn

|
Wysłany: 2022-12-10, 16:03
|
|
|
opawski1 napisał/a: | Żywieckiego bo podobnie jak Ty zupełnie nie pasuje mi przerzucenie tej części do Makowskiego. |
opawski1 napisał/a: | Jakiś biwak w tej okolicy też byłoby fajnie się wybrać i powitać/pożegnać dzień na którejś hali. |
Z ogniskiem! No to wiosną? Jak już będzie cieplej - czyli maj/czerwiec |
|
|
|
 |
opawski1

|
Wysłany: 2022-12-10, 16:06
|
|
|
laynn napisał/a: | Z ogniskiem! No to wiosną? Jak już będzie cieplej - czyli maj/czerwiec |
Bardzo chętnie! |
_________________ MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/ |
|
|
|
 |
buba

|
Wysłany: 2022-12-10, 19:18
|
|
|
opawski1 napisał/a: | Żywieckiego bo podobnie jak Ty zupełnie nie pasuje mi przerzucenie tej części do Makowskiego. |
A ja cały czas zylam w przekonaniu ze np. Polica to Makowski. Dopiero Pudel mnie w tym roku wyprowadził z błędu! |
_________________ "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia.. |
|
|
|
 |
|