Widać, ze coś tam jeszcze zostało, ale to co najcenniejsze zniszczone

Pudelek pisze:telefon 110 pisze:A siła np. 82 czy 101 DPD zrolowała by ISIS w kilka dni.
Irak też mieli tak zrolować. No i zrolowali, ale podbić kraj, to co innego niż utrzymać. Tyle, że w Syrii byłoby to możliwe - utrzymaniem spokoju po IS zająłby się Asad, to w końcu jego kraj. Ale przecież głupio byłoby teraz ogłosić, że Asad jednak nie jest diabłem wcielonym...
Tatraman pisze:Postawy papieża Franciszka nie akceptuję.
Pudelek pisze:Dodatkowo używanie cywilów jako żywych tarcz (to samo praktykowane również przez migrantów na granicach) to spory problem dla "cywilizowanych" armii: co z tego, że zlikwidowali 100 terrorystów, skoro zginęło 300 chłopów? Media by tego nie odpuściły.
Tatraman pisze:Wiem, że usiłowałeś wsadzić mi szpilę...
Tatraman pisze:Musimy mówić głośno o potrzebie uczynienia na powrót silnej, chrześcijańskiej Europy, bo tylko taka może ocaleć. Ale mówić to mało, musimy się stawać... każdy musi zacząć od siebie... bo wojna armii zaczyna się od braku pokoju w sercu pojedynczego człowieka.
Tatraman pisze:Problemem jest Europa sama dla siebie, która odciąwszy się od swoich korzeni stworzyła pustkę duchową
Tatraman pisze:A może źle oceniam muzułmanów i wyjdą sami masowo na ulice Brukseli protestować przeciw terroryzmowi? Przecież nie wolno identyfikować terroryzmu z islamem, pewnie będą nam to chcieli pokazać...
http://natemat.pl/129625,europa-w-objec ... katastrofeEuropa w objęciach islamofobii. Obciążanie islamu winą za terrorystyczne ataki to przepis na katastrofę.
Pudelek pisze:A NATO wali w IS od kilku lat i nic się nie dzieje, w dodatku Kurdów traktuje raz jak sojuszników, a raz jak potencjalnych wrogów...
dlaczego IS ani razu nie zaatakowało Izraela, mimo, że część bojowników stoi u jego granic? Przecież to jest znacznie większy wróg islamu niż Asad, o Al-Kaidzie syryjskiej nie mówiąc.
Nie pamiętam gdzie to czytałem? Chyba w koranie jest napisane, że Adam był z Chorzowa a Ewa z Sosnowcalaynn pisze:Nie burz świadomości... Na Śląsku od zawsze mieszkali Ślązacynawet przed Słowianami!
Vlado pisze:Każde życie jest cenne. Ale statystyka jest bezwzględna.
Vlado pisze:ponieważ genetycznie (wybacz Pudel) bliżej nam
Pudelek pisze:Vlado pisze:ponieważ genetycznie (wybacz Pudel) bliżej nam
ale dlaczego mam Ci wybaczyć, że bliżej wam do Pasztunów niż Niemców? Nie bardzo rozumiem![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości