Gdybym wyemigrował do Czech (czeskie podatki swoją drogą), też musiałbym płacić 10% podatek u źródła - coraz głupsze przepisy podatkowe tworzą MF z posłami.Vision pisze:oddaje do polskiego budżetu 10% mojego wypracowanego zysku w USA
Narażasz się niektórym forumowiczom - im się to należy, zwłaszcza opalonym obibokom z okolic ceprolandu. Mam niewielkie szanse odebrać na emeryturze 1/3 wpłaconych składek emerytalnych(rentowe, wypadkowe, FP i chorobowe w 100% idą na społeczeństwo).Vision pisze:Emerytowany górnik, pobierający sporą emeryturę, większą niż sporo Polaków wypłatę.
Jeden dzień w miesiącu pracujesz w budowlance i stopa życiowa rośnie Ci 3 razy.Vision pisze:za 20 zł dziennie, to bym miał problem się nawet pod mostem utrzymać
Wymaga to rewolucji. Nie ma co liczyć na zmiany, dopóki mamy przekupną demokrację (jaki rodzaj osób stanowi wg Korwina 95% społeczeństwa). Pisałem już kilka razy: głos wyborczy powinien przysługiwać za każde zapłacone 5k podatku (mniej komisji, mniej liczenia głosów).