a propo's Wyborów, polityki, Unii, standardów, ISO itd
Dyszlu, dziś można ze świecą szukać osób ze starannym wykształceniem. To zasługa marnej, upadłej i pełnej roszczeń oświaty oraz przede wszystkim braku wzorców w rodzinie. Po co komuś znajomość ortografii i interpunkcji, jeśliTępy dyszel pisze:Stanko napisał/a:
bez wachania
A z wahaniem?
Często wystarczy znać gust muzyczny adwersarza, by ocenić z 90% prawdopodobieństwem jego ubogość ducha.Stanko pisze:to i tak mam to w dupie
Zamiast wpłaty zalecam przelew = mniejsze koszty. Skromne datki to przerost formy nad treścią.Dobromił pisze:A będę mógł wpłatę odliczyć w zeznaniu podatkowym za 2019 r jako darowiznę na cele społeczne?
Ostatnio zmieniony 2019-04-17, 09:27 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Stanko pisze:Kolor skóry czy wiara mi nie przeszkadza tak bardzo.
No to zdradź co Ci przeszkadza.
Stanko pisze:Mam nadzieje że pójdzie zgodnie z planami: Passo pardoi w strone Marmolady, Tre Cime,Passo Gardena,Cinque Torri,Lago Brailes. Myślałem jeszcze o Vajont bo blisko ale nie wiem.
A nie lepiej siedzieć w domu i pilnować go przed "najeźdźcami"? W swoim umiłowanym kraju...
Nie boisz się, że tam na obczyźnie, natrafisz na sobie podobnego narodowca, co to chce mordować przyjezdnych i obcych, ? A jak też ma lateksowe ściany i bez wahania rozmaże na nich krew Twoją i Twoich dzieci? Karma lubi wracać...
in omnia paratus...
- telefon 110
Tnt jak ci lepiej to tak rób. Mi jest dobrze i nie mam powodów do narzekań. Bardzo dobrze ze wraca ale co mnie to interesuje twoje gorzkie żale? Dobromil nie spoufalam się z obcymi na te tematy więc ci nie odpowiem. Nie chcialbym aż tak się przybliżać do ciebie. Ceper chodź nie jade po twoich najbliższych - rodzina to współczuje twojej matce że takiego śmiecia spłodziła. Zeby jeździć po rodzinie to trzeba być śmieciem.
Ostatnio zmieniony 2019-04-17, 18:19 przez Stanko, łącznie zmieniany 3 razy.
Jestem rad, że dzięki płaconym podatkom za pośrednictwem dobrej zmiany mogę wspierać także patologię, czyli osoby wykluczone społecznie. Bezpośrednio bym nie trafił do wszystkich nieudaczników życiowych. Nie dziękuj.
Ostatnio zmieniony 2019-04-29, 08:38 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
telefon 110 pisze:Bywasz na obczyźnie w charakterze imigranta socjalnego ze skłonnością do zachowań aspołecznych
Znam takich, miłośników żołnierzy wyklętych i fanów orłów białych na bluzach z kapturem, którzy wyjechali do Anglii i tam socjal pobierali. Jak dostali wpierdol od miejscowych narodowców, to trochę się im oczy otwarły, choć dopiero po którymś razie...
Telefon , byłeś może w Austrii w latach 80' w obozie przejściowym, dla uchodźców z Polski? Też tam cudnie nie było...
telefon 110 pisze:Usiłujesz tubylcom narzucić własny światopogląd (np.ateistyczny) ?
A na co liczycie? Że oni tu przyjdą, przejdą na chrześcijaństwo i będą dawać na tacę??
Albo jeść kotlety schabowe z kapustą zasmażaną jak większość Polaków?
Wszystkich wrzucasz do jednego wora i nie próbujesz pomyśleć dlaczego oni tu ( do Europy, bo do Polski mało kto) chcą przyjechać...
in omnia paratus...
- sprocket73
- Kontakt:
ceper pisze:Szanowny przedszkolaku...
Ceper, aleś puścił wiązankę
Teraz widzę, że dla nas (starych forumowiczów) jesteś łagodny i wyrozumiały
Ludzie, Wielki Tydzień mamy... czas refleksji i pojednania. Zluzujcie trochę
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
sprocket73 pisze:Wielki Tydzień mamy... czas refleksji i pojednania.
Zawsze jestem miły dla osób obcych. To była delikatna zachęta do dyskusji, bo nie chciałem być niemiły przed Triduum Paschalnym. Udzielanie rekolekcji mam we krwi, więc jeśli nadal będzie obrażał innych forumowiczów...sprocket73 pisze:jesteś łagodny i wyrozumiały
- telefon 110
TNT'omek pisze:Wszystkich wrzucasz do jednego wora i nie próbujesz pomyśleć dlaczego oni tu ( do Europy, bo do Polski mało kto) chcą przyjechać...
Nie wrzucam do jednego wora i nie prowadzę akwizycji na rzecz jakiejkolwiek partii.
Bardziej zastanawia mnie to kto i na jakiej zasadzie wpuszcza ich do Europy.
W Stanach Zjednoczonych nawet posiadając wizę nie jesteś pewien na lotnisku czy wjedziesz dopóty oficer migracyjny nie zaakceptuje pobytu.
telefon 110 pisze:W Stanach Zjednoczonych nawet posiadając wizę nie jesteś pewien na lotnisku czy wjedziesz dopóty oficer migracyjny nie zaakceptuje pobytu.
I to jest najbardziej idiotyczna rzecz!
Wydajesz kasę na wizę , na bilet, przelatujesz pół świata i .... Spore nadużycie. Ktoś powinien za to yankesom dokopać
in omnia paratus...
Stanko pisze:Tnt co ty jeszcze robisz w Polsce? Granice są otwarte.
To samo mi mówi mój pis-owski współpracownik.
Mieszkam tu i skrzętnie korzystam z otwartych granic, bo dobrze pamiętam jak były zamknięte. W domu książeczka walutowa, a paszport w urzędzie paszportowym.
Dlaczego wy nie wyjedziecie, skoro was tak irytują, inni niż wy, ludzie? Tylko zawłaszczacie Polskę a tych INNYCH chcecie bić, wysyłać za granicę czy mordować? Powtórka z historii ?
in omnia paratus...
- telefon 110
TNT'omek pisze:I to jest najbardziej idiotyczna rzecz!
Wydajesz kasę na wizę , na bilet, przelatujesz pół świata i .... Spore nadużycie. Ktoś powinien za to yankesom dokopać
Tego typu restrykcje dotyczą również podróżujących do USA w trybie bezwizowym (Wielka Brytania,Hiszpania etc)
Spójrz na to z drugiej strony, z punktu widzenia obywatela USA. Dokładna kontrola raczej zwiększa bezpieczeństwo populacji zamieszkującej ten kraj.
Zaświadcza to o sile i sprawności tego państwa.
A tymczasem w Niemczech:
https://nczas.com/2019/04/16/szokujace- ... tnim-roku/
Może lepiej zostań w kraju. Nawet jeśli jest przaśno i paździerzowo.