Wolf pisze:Reklama turystyczna Sussie nie "teges" (osoba nowa" ale reklama działalności turystycznej np. Basi Z. Ci wcale nie przeskadza, bo powielona w "stopce" ponad 3,5 tys. razy. Leo, why? Skąd tak selektywne postrzegania świata?
sprocket Ci odpowiedział dość dokładnie
Co innego Baśka, która normalnie działa na tym forum, wrzuca(ła) relację, udzielała się. Informacja o jej prywatnej stronie autoreklamowej pojawiła się dopiero po kilku latach działalności. A co innego osoba, która zarejestrowała się tylko po to, aby wrzucić hasełko (bardzo rozmiękłe, bez szczegółów) do tematyki buciarskiej.
Wolf pisze:Czy Sussie jest spamerem, moim zdaniem za wcześnie na oceny.
mam tak subiektywne i selektywne podejście, że jeśli ktoś zaczyna przygodę z forum od tematyki sprzętowej i jednocześnie reklamując się stopką to oceniam go natychmiastowo
Wolf pisze: A co jeśli taki "spamer" wpadnie np. za miesiąc i zacznie, oprócz reklamy pisać na górskie tematy? Internet zna takie przypadki...
Internet zna rozmaite przypadki, ale ja znam też w życiu realnym przypadek kogoś, kto wygrał w totka Ale to nie znaczy, że nagle wszyscy zaczną wygrywać Jeśli Sussie tu wróci i zacznie być "normalnym" forumowiczem to możliwe, że zmienię zdanie
Co do np. reklamy Basi... mieliśmy już tutaj pewną panią przewodnik z Biesów, która reklamowała się bardziej intensywnie. Wrzucała linki do swojej strony, sugerując, że to strona zupełnie niekomerycjna, robiona ot tak z czystego serca. Było to kłamstwo, ponieważ na tej stronie zupełnie oczywiście reklamowano swoje płatne usługi przewodnickie. Można było odnieść wrażenie, że większość działalności danej osobniczki służy tylko do przedstawienia się jako przewodnik do wzięcia W przypadku Basi czegoś takiego nie ma.
A dla mnie Sussie to zwykły spamer reklamowy i tyle
Czy to nie jest przypadkiem temat o butach?
tak, ale butach z Decathlonu, w których rwą się sznurówki