a propo's Wyborów, polityki, Unii, standardów, ISO itd
Krzyś66 pisze: oj zdziwią się jak KK i jego moherowe szwadrony nabiorą wiatru w żagle
R0BERT pisze:Na szczęście czuwa nad nami Matka Unia, podeśle świeckich i nowoczesnych islamistów, którzy nie dopuszczą do panoszenia się ekstremistów katolickich.
Dobromił pisze:A czym się oni różnia w podejściu do "niewierzących" ? No dobra, ekstremiści katoliccy jeszcze nie maja przyzwolenia społecznego na dekapitację.
Nie slyszalam tez (poki co) aby jakas babcia w bereciku rozerwala sie granatem w metrze czy sklepie w imie ojca dyrektora albo Matki Boskiej.
Nie rozumiem tez skad w Polsce bierze sie taki paniczny lęk przed KK. A z drugiej strony brak niecheci do islamu ktory wydaje sie bardziej fanatyczny i zacofany w pogladach i zwyczajach. Babcia na kleczniku z rozancem jest czyms strasznym i niepozadanym w spoleczenstwie a budowa meczetow i czadory na ulicy sa juz super bo to multikulti a to takie nowoczesne.. Jakos widze duza niekonsekwencje.
Ja ogolnie nie lubie zakazow i cenie sobie wolnosc. Ale jakos nigdy w moim zyciu nie spotkalam sie z zakazami komplikujacymi mi zycie ktore by szly ze strony organizacji koscielnych. No chyba ze zakaz robienia zdjec w kosciele Z ciekaowsci zapytam- jak myslicie w czym rozzuchwalony KK moglby mi uprzykrzyc zycie? Moze po prostu jestem nieswiadoma? Ze nie bede mogla rozbic namiotu w lesie jak nie pojde do spowiedzi dwa razy do roku?
Ostatnio zmieniony 2015-10-26, 19:06 przez buba, łącznie zmieniany 3 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
Takie coś krąży po necie. Czy na długo to będzie tylko żart? Przecież te debile są nieobliczalne.
Kupiłem różaniec i obraz z Papieżem,
Zamknąłem konto na X - Hamsterze.
Świerszczyki wszystkie powyrzucałem.
Znajomych gejów z Fejsa pognałem.
Tak jak lewaków i koleżanki,
które przyznały się do skrobanki.
Ta co z invitro ma dwójkę dzieci,
Nim skończę pisać - też z hukiem wyleci!
Na TEFAŁENA blokadę włączyłem.
Wszystkie kondomy podziurawiłem.
Donos złożyłem, tak jakoś z rozmachu,
na kumpla, który śmiał się z Zamachu.
Bezczelny skurwiel, kutas żałosny,
Bronił Putina i winił sosny.
Prenumeratę kupiłem Frondy.
Jestem gotowy na nowe rządy!
Kupiłem różaniec i obraz z Papieżem,
Zamknąłem konto na X - Hamsterze.
Świerszczyki wszystkie powyrzucałem.
Znajomych gejów z Fejsa pognałem.
Tak jak lewaków i koleżanki,
które przyznały się do skrobanki.
Ta co z invitro ma dwójkę dzieci,
Nim skończę pisać - też z hukiem wyleci!
Na TEFAŁENA blokadę włączyłem.
Wszystkie kondomy podziurawiłem.
Donos złożyłem, tak jakoś z rozmachu,
na kumpla, który śmiał się z Zamachu.
Bezczelny skurwiel, kutas żałosny,
Bronił Putina i winił sosny.
Prenumeratę kupiłem Frondy.
Jestem gotowy na nowe rządy!
buba pisze:
Ja ogolnie nie lubie zakazow i cenie sobie wolnosc. Ale jakos nigdy w moim zyciu nie spotkalam sie z zakazami komplikujacymi mi zycie ktore by szly ze strony organizacji koscielnych. No chyba ze zakaz robienia zdjec w kosciele Z ciekaowsci zapytam- jak myslicie w czym rozzuchwalony KK moglby mi uprzykrzyc zycie? Moze po prostu jestem nieswiadoma? Ze nie bede mogla rozbic namiotu w lesie jak nie pojde do spowiedzi dwa razy do roku?
Ja się tego wcale nie obawiam.
Obawiam się natomiast zapaści gospodarczej, no bo niby skąd wziąć kasę na realizację tych wszystkich obietnic ?
R0BERT pisze:Dobromił pisze:ROBERT, Chłopcze, wracaj do stolika ! Rączki przed siebie ! Bądź grzeczny !
Zobaczymy, karłowaty trollu o twarzy bezmózga, czy mi to powiesz w twarz, niedługo będziesz miał okazję.
Brawo ROBERCIE - moje uznanie za grzeczność i kulturę wypowiedzi !
Jakże charakterystyczną dla zwolenników PiS.
ROBERT, nie możesz najeżdżać na kolegę Dobromiła z racji niższego wzrostu czy braku urody w porównaniu do modowej blogerki. To nie jego wina, że natura okazała się okrutna jak wczoraj wyborcy /sondażowe wyniki/ dla elit
Przecież nie mogą być tu wszyscy rozczarowani jak ja: przez 25 lat moje głosy szły na marne, to jakieś fatum
Przecież nie mogą być tu wszyscy rozczarowani jak ja: przez 25 lat moje głosy szły na marne, to jakieś fatum
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
- _Sokrates_
_Sokrates_ pisze:Majka pisze:Przecież te debile są nieobliczalne.
Moje uznanie za grzeczność i kulturę wypowiedzi.
Jakże charakterystyczną dla przeciwników PiS
Ale ja nie ubliżyłam nikomu z rozmówców. Wyraziłam tylko swoje zdanie na temat partii, której nie znoszę i nie toleruję. Przyznaję ,że w sposób niezbyt kulturalny. Zamiast debile może być pacjenci szpitala w Tworkach.
- _Sokrates_
Basia Z. pisze:moje uznanie za grzeczność i kulturę wypowiedzi !
W tej materii od stu lat nic się nie zmieniło
Julian Tuwim pisze:Na pewnego endeka co na mnie szczeka
Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam ci przytyczka ani klapsa.
Nie powiem nawet "pies cię jebał"
Bo to mezalians byłby dla psa.
Pudelek pisze:przecież ma miejsce w parlamencie! PiS to jest typowa lewica, jeśli chodzi o gospodarkę.
_Sokrates_ pisze:Ależ przecież ma i to większość
A wydawało mi się, że jesteście na tyle inteligentnymi chłopcami, żeby domyślić się, że piszę o lewicy obyczajowej.
Basia Z. pisze:spośród moich znajomych - kilkunastu wyborców "Razem" (nawet dwójka znajomych kandydowała)
Adrian Che Guevara ze swoją charyzmą ma spore szanse na stworzenie pierwszej liczącej się, nie postkomunistycznej formacji lewicowej, czego mimo wszystko mu życzę;)
- _Sokrates_