a propo's Wyborów, polityki, Unii, standardów, ISO itd
Do państwa prawdziwie narodowe i katolickiego Czyżby Cię to nie zachęcało? Tylko czekam, aż Cezary zacznie po ulicach Opola gonić tych mówiących po niemiecku lub śląsku
Jedyna dobra wiadomość jest taka, że jak na razie jest ich za mało do zmiany konstytucji. Ale samymi ustawami można spierdolić wszystko Jeśli PiS rzeczywiście chciałby zrealizować wszystko obietnice to bankructwo Grecji będzie przy tym małym pikusiem
PS>sądzę jednak, że największym zwycięzcą są Cyganie. 500 zł za każde dziecko - oni będą bardzo bogatymi ludźmi
Jedyna dobra wiadomość jest taka, że jak na razie jest ich za mało do zmiany konstytucji. Ale samymi ustawami można spierdolić wszystko Jeśli PiS rzeczywiście chciałby zrealizować wszystko obietnice to bankructwo Grecji będzie przy tym małym pikusiem
PS>sądzę jednak, że największym zwycięzcą są Cyganie. 500 zł za każde dziecko - oni będą bardzo bogatymi ludźmi
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Pudelek pisze:ponieważ cieszy Cię zwycięstwo narodowych katolików, a przynajmniej odnoszę takie wrażenie więc chyba trzeba by przekuć zwycięstwo w czyn
Jeśli można było wyciągnąć takie wnioski z moich wpisów, to prostuję: Niektóre miały bardzo ...lekką formę, bo jak tu poważnie dyskutować z cytatami z pewnych gazet ( a było trochę takich postów) pisanymi jako własne poglądy Inne wcale nie stanowiły słów poparcia czy sympatii dla jakiejś strony a bardziej miały być głosem przeciwko bezkrytycznemu wychwalaniu chamów ( i nie jest to zbyt ostre słowo ), którzy w prostacki sposób okazywali w bardzo wielu swoich wypowiedziach pogardę dla innych ( edit: Oczywiście myślę o politykach a nie forumowiczach ). Jeśli chodzi o "narodowych katolików", to wątpię aby było ich dużo w Polsce i wcale nie sądzę aby najwięcej ich było w PIS-ie
Języki śląski i niemiecki darzę sympatią ( w przeciwieństwie do pewnego aktora wizytującego festyn w śląskim miasteczku )
Krzyś66 pisze:Wiolu Ty lepiej pracuj ze zdwojoną siłą i uczciwością bo za parę miesięcy może Ci przybyć spora konkurencja z Kraju z nad Wisły . Presja szczęśliwego życia jakie w Polsce nastanie będzie tak silna ,że nie jeden czmychnie do szarej , smutnej Brytanii
Jeśli emigracja pod rządami PIS-u dorówna tej z czasów rządów PO, to zmiana władzy była bez sensu
Ostatnio zmieniony 2015-10-25, 22:32 przez cezaryol, łącznie zmieniany 2 razy.
cezaryol pisze:Jeśli chodzi o "narodowych katolików", to wątpię aby było ich dużo w Polsce i wcale nie sądzę aby najwięcej ich było w PIS-ie
fakt, może ich być więcej u Kukiza, bo tam ostali się na listach niemal sami narodowcy, ale Kukiz to właściwie PiS Nie wiem ilu jest narodowych katolików w Polsce, ale jeśli ktoś na takowych głosuje, to znaczy, że w jakiś sposób ich popiera...
- _Sokrates_
- _Sokrates_
_Sokrates_ pisze:To ich się czep
na razie mam tylko Ciebie pod ręką
cezaryol pisze:Wątek robi się gorący, a ja za chwilę muszę ruszyć na Podlasie i zrobić sobie przerwę od czytania
to zaproponuj Sokratesowi aby przyjechał do Opola, nie musicie świętować tym razem w Białymstoku
Wiolcia pisze:Ło matulo, do czego tu wracać?
do ladnej jesieni naprzyklad
Ostatnio zmieniony 2015-10-25, 22:46 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..